Bihor: Consiliul Județean a depus spre finanțare un proiect în vederea realizării pasajului suprateran de la Oșorhei – investiție de 8 milioane euro

Bihor: Consiliul Județean a depus spre finanțare un proiect în vederea realizării pasajului suprateran de la Oșorhei – investiție de 8 milioane euro


Administrația județeană din Bihor a depus spre finanțare un proiect care prevede realizarea unui pasaj suprateran în Oșorhei. Fondurile, în valoare de 8.015.780 euro, fără TVA, ar urma să fie asigurate prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027.

„Pentru a reduce numărul de accidente în această zonă, pentru a asigura fluența circulației, am gândit un pasaj suprateran care urmează să fie executat din primăvara anului viitor, peste sensul giratoriu, de-a lungul drumului național DN1. Actuala girație rămâne, pentru a permite virajele în celelalte direcții, iar pentru fluidizarea circulației de pe Centura Oșorhei va fi o bretea rutieră cu viraj dreapta care va evita girația și pasajul, înspre Cluj”, transmite Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

„Conform studiului de fezabilitate, pasajul va avea o lungime totală de 402 metri (pasajul propriu-zis + rampe) și o lățime de 10 metri, cu două benzi de circulație.

Studiul de fezabilitate a fost întocmit, iar următoarea etapă presupune lansarea licitației pentru proiectare și execuție. Lucrările propriu-zise ar urma să înceapă în primăvara anului viitor”, adaugă serviciul de comunicare al CJ Bihor.

Sursa: Consiliul Județean BihorVezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment