Timiș: reuniunea Comitetului European al Regiunilor pentru afaceri instituționale și externe a avut loc la Timișoara

Timiș: reuniunea Comitetului European al Regiunilor pentru afaceri instituționale și externe a avut loc la Timișoara


Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a participat la reuniunea Comitetului European al Regiunilor pentru afaceri instituționale și externe, eveniment desfășurat în municipiul Timișoara. Sprijinul pentru Ucraina și extinderea Uniunii Europene au fost subiectele principale discutate în cadrul întâlnirii dintre liderii locali și regionali ai U.E.

„Uniunea Europeană trebuie să rămână puternică împotriva Rusiei și a războiului pornit de aceasta. Noi, europenii, avem obligația să facem mai mult pentru a ne asigura că propria noastră democrație este eficientă, cu o componentă locală semnificativă și cu un sentiment din ce în ce mai mare de identitate europeană. Alegerile europene de anul viitor sunt o oportunitate de a spori reziliența politică în Uniunea Europeană”, transmite Alin Nica, membru al Comitetului European al Regiunilor, vicepreședinte al CIVEX și președintele CJ Timiș.

„Cred că firmele private din România au capacitatea să acceseze fonduri europene dedicate reclădirii Ucrainei și îmi doresc ca, pe viitor, acestea să se mobilizeze în procesul de integrare în UE al vecinilor noștri încercați de prea multe suferințe.

Acest punct de vedere l-am susținut în cadrul ședinței Comisiei pentru cetățenie, guvernanță, afaceri externe și instituționale (CIVEX) a Comitetului European al Regiunilor, ocazie cu care am scos în evidență și dorința autorităților locale și județene din România de a contribui cu asistență tehnică instituțională în Ucraina”, adaugă liderul liberal.

Sursa: Alin NicaVezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment