Bihor: rețele de gaz în Aleșd, Aștileu, Tileagd și Țețchea printr-un proiect al Consiliului Județean în valoare de peste 88 milioane lei

Bihor: rețele de gaz în Aleșd, Aștileu, Tileagd și Țețchea printr-un proiect al Consiliului Județean în valoare de peste 88 milioane lei


Administrația județeană din Bihor a accesat fondurile necesare pentru extinderea rețelelor de gaz pe teritoriul județului. Printr-un proiect în valoare de 88.079.123 lei, fără TVA, se vor proiecta și executa rețele de gaz în orașul Aleșd și comunele Aștileu, Tileagd și Țețchea.

Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Lungimea rețelelor de gaz în cele 4 administrații locale va fi de 133,7 km, respectiv 33 km în Aleșd, 37,8 km în Aleșd, 36,8 km în Tileagd și 26,2 km în Țețchea.

„În primăvara anului 2025, rețelele de gaz vor fi operaționale, iar locuințele vor putea fi racordate. Alimentarea cu gaz se va face din magistrala Transgaz, de la marginea comunei Tileagd. Accesul la rețelele de gaz în zona limitrofă orașului Aleșd este unul din cele mai importante proiecte de investiții pentru locuitorii de pe valea Crișului Repede. Aceste rețele vor permite și conectarea parcului industrial din Aleșd la gaz și va crește atractivitatea economică a zonei”, a transmis Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

De asemenea, în luna august a anului 2021, administrația județeană din Bihor a anunțat alocarea a unui milion de euro din bugetul administrației pentru extinderea rețelelor de gaze naturale. Au fost încheiate acorduri de parteneriat cu orașul Ștei și comunele Sânnicolau Român, Lunca, Mădăraș și Tinca, conform celor precizate de serviciul de comunicare al Consiliului Județean Bihor.

Sursa: Consiliul Județean BihorVezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment