Bihor: lucrările pentru etapa II a Centurii Beiuș vor începe – investiție de peste 15 milioane lei

Bihor: lucrările pentru etapa II a Centurii Beiuș vor începe – investiție de peste 15 milioane lei


Consiliul Județean Bihor anunță începerea lucrărilor pentru etapa II a Centurii Beiuș. În cadrul unei ședințe a administrației județene, a mai fost adăguat un sens giratoriu suplimentar la intersecția cu Parcul Industrial din Beiuș. Investiția pentru acest proiect este de 15.589.851 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

„Suntem în situația în care putem emite ordinul de începere a lucrărilor, și de săptămâna viitoare constructorul va intra pe aceste lucrări. În cursul anului viitor, pentru că nu avem poduri sau pasaje pe acest tronson care leagă DN76 de drumul județean Beiuș – Remetea- Roșia, cei doi kilometri vor fi realizați în același timp cu Centura Beiuș – Etapa 1”, transmite Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

„Vă reamintim că lucrările la Centura Beiuș – Etapa I au început în luna februarie 2023. Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracteristici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x 1,70 metri. Valoarea contractului este de 269.464.711,29 lei, fără TVA.

Centura Beiuș Etapa I + Etapa II va avea în total o lungime de 9,33 de kilometri”, adaugă conducerea administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean BihorVezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment