Bihor: contract semnat pentru extinderea ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență – investiție de 44 milioane lei

Bihor: contract semnat pentru extinderea ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență – investiție de 44 milioane lei


Proiectul care prevede extinderea ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Bihor avansează, semnându-se contractul între primăria Oradea și constructorul desemnat. Investiția va fi realizată din fonduri europene, iar cei 44.127.364 milioane lei, fără TVA, vor fi asigurați prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

În cadrul obiectivului de investiții se va realiza o clădire de 5.491 mp, durata de execuție fiind de 18 luni. De asemenea, în cadrul proiectului este prevăzut și dotarea ambulatoriului cu aparatură și mobilier medical, dar și cu mobilier non-medical.

„Este nevoie de acest nou ambulator pentru că cel actual, de pe strada Republicii, nu oferă condiții optime pentru cei care îi trec pragul și, totodată, este necesar ca sediul administrativ să funcționeze într-un spațiu corespunzător. Dincolo de acest ambulator va fi construită parcarea supraterană a spitalului, care va fi legată printr-o pasarelă pietonală de noua clădire. Când vor fi finalizate atât parcarea, cât și ambulatorul și va fi executată integral reabilitarea termică a corpurilor A și B ale spitalului, putem spune că spitalul va oferi condiții la standarde europene”, transmite Florin Birta, edilul municipiului Oradea.

Sursa: Primăria OradeaVezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment