Ministrul Adrian Veștea a evidențiat necesitatea unei reorganizări administrativ-teritoriale în România

Ministrul Adrian Veștea a evidențiat necesitatea unei reorganizări administrativ-teritoriale în România


Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a evidențiat într-o emisiune TV difuzată de Prima News necesitatea unei reorganizări administrativ-teritoriale în România. Această nevoie vine în contextul în care ultima reorganizare majoră a avut loc în 1968, iar de atunci, schimbările au fost minore și insuficiente pentru a ține pasul cu evoluția țării.

Ministrul a subliniat importanța unei dezbateri serioase și a unei viziuni integrate pentru eficientizarea actului administrativ și a precizat că acest proces ar trebui să fie o prioritate pentru guvern și să fie susținut politic pentru a putea fi realizat.

Liberalul Adrian Veștea a recunoscut că există un număr mare de angajați în administrația publică, ceea ce conduce la costuri mari ce pot fi reduse. El a propus o abordare integrată care să rezolve problemele comunităților și să eficientizeze serviciile publice.

Ministrul liberal a precizat că procesul de reorganizare nu poate incepe până anul viitor, la alegerile locale, pentru a nu crea haos la nivelul administrației. Acesta a menționat că are susținerea partidului pentru această reformă și că discuțiile recente au concluzionat că actul administrativ trebuie să fie eficient.

Referindu-se la fondurile comunitare, ministrul a menționat că sunt favorizate strategiile regionale de Comisia Europeană și că în România au fost constituite opt regiuni capabile să elaboreze proiecte integrate. Liberalul a menționat și legea zonelor metropolitane care obligă municipiile să funcționeze într-un mod integrat, îmbunătățind serviciile pentru cetățeni.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment