Primul an de înfrățire între Maramureș și Cantal marchează o cooperare în plan educațional și turistic

Primul an de înfrățire între Maramureș și Cantal marchează o cooperare în plan educațional și turistic


Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a primit vizita delegației oficiale a departamentului Cantal, Franța, reprezentat de Florian Morelle și Kevin Vimont. Întâlnirea s-a desfășurat cu ocazia marcării primului an de la semnarea Acordului de înfrățire dintre cele două regiuni, în această perioadă materializându-se proiecte în plan educațional și turistic.

Pentru domeniul educațional, s-a realizat un schimb de tineri în cadrul programului Erasmus+, prin care 21 de tineri din Maramureș și Cantal au petrecut o săptămână împreună, realizând activități comune. Pe plan turistic, regiunile au participat și prezentat oportunitățile turismului montan din Cantal și Maramureș în cadrul evenimentului ”Întâlnirile franco-române pentru turism”.

De asemenea, președintele liberal al Consiliului Județean Maramureș a adăugat faptul că 12 localități din județ sunt dispuse să înceapă o colaborare cu autoritățile similare din Cantal privind realizarea de proiecte bazate pe schimburi culturale, administrative, economice, inovare și digitalizare, turism și patrimoniu cultural, dar și tineret, educație și sport.

Sursa: Ionel BogdanVezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment