Iași: Primăria continuă programul de modernizare a transportului public

Iași: Primăria continuă programul de modernizare a transportului public


Primăria municipiului Iași continuă programul de modernizare a transportului public, conform anunțului făcut de edilul Mihai Chirica.

Mihai Chirica: „Am finalizat licitația organizată pentru achiziția a 18 tramvaie noi cu fonduri europene prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)! Primăria Municipiului Iași a primit două oferte, depuse de companiile PESA (Polonia) și Bozankaya (Turcia), care au adus deja câte 16 tramvaie moderne în orașul nostru”.

„Finanțarea este asigurată prin intermediul PNRR – Componenta 10 „Fondul Local”, proiectul realizat de municipalitate – ca și licitația de achiziție – având o valoare de 177.217.200 lei fără TVA (210.888.468,00 lei cu TVA), respectiv circa 42,7 milioane de euro. Licitația a fost câștigată de compania Bozankaya, care a avut o ofertă net superioară celei poloneze, în valoare de 141.390.00 lei fără TVA (168.254.100 lei cu TVA)”, a spus liberalul.

Tramvaiele vor avea lungimea de circa 22 de metri, minim 135 locuri, din care minim 30 pe scaune, minim 5 locuri accesibile pentru persoane cu dizabilități și toate dotările moderne (aer condiționat, instalație de încălzire, sistem de supraveghere și audio-video, panouri LED, echipamente Wi-Fi, sistem GPS, sistem de avertizare la coliziune etc.).

Mihai Chirica: „Totodată, Primăria Municipiului Iași a primit pe 4 septembrie două oferte la licitația pentru achiziția a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri, a 25 de stații de încărcare rapidă și a opt stații de încărcare lentă. Acestea au fost depuse de două companii din Turcia, Anadolu și Bozankaya, firme care au mai livrat mijloace de transport în comun în orașul nostru. Ofertele sunt în prezent în evaluare tehnică”.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment