Bihor: Guvernul a aprobat hotărârea privind indicatorii tehnico-economici ai Drumului Expres Arad – Oradea

Bihor: Guvernul a aprobat hotărârea privind indicatorii tehnico-economici ai Drumului Expres Arad – Oradea


Guvernul României a aprobat hotărârea privind indicatorii tehnico-economici ai Drumului Expres Arad – Oradea, în urma documentației realizate de autoritățile locale și județene din județele Bihor și Arad.

Această hotărâre a prevăzut adaptarea proiectului la normele și legislația în vigoare, respectând atât condițiile de trafic actuale și viitoare, cât și conectivitatea rutieră cu Ungaria, prin municipiul Salonta.

„Se va promova a doua hotărâre de Guvern privind exproprierea terenurilor afectate de proiect. După perioada de 10 zile de transparență decizională, această hotărâre ar putea fi aprobată în prima jumătate a lunii decembrie. În paralel, se derulează auditul de siguranță rutieră la proiectul tehnic. La jumătatea lunii decembrie, PT-ul ar urma sa intre în Comisia Tehnico-Economică a CNAIR pentru aprobarea finală. După această etapă, se poate derula procedura de licitație pentru selectarea constructorilor”, a transmis Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul are o valoare de 11.7 miliarde de lei și prevede realizarea unui drum cu o lungime totală de 138 de kilometri, cuprinzând județele Bihor și Arad, dar și o porțiune din Ungaria. Pe traseu se vor regăsi 86 de poduri și pasaje. Finanțarea va fi acordată prin Programul Transport 2021-2027.

Sursa: Consiliul Județean BihorVezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment