MAE: Ministra Luminița Odobescu a vorbit la Paris despre consolidarea și extinderea relației bilaterale de Parteneriat Strategic cu Franța

MAE: Ministra Luminița Odobescu a vorbit la Paris despre consolidarea și extinderea relației bilaterale de Parteneriat Strategic cu Franța


Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe, a efectuat o vizită la Paris, aceasta întâlnindu-se cu ministrul pentru Europa și afaceri externe a Republicii Franceze, Catherine Colonna, secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, dar și cu directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay. În cadrul consultării cu ministrul Catherine Colonna, ministra Odobescu a evidenția consolidarea și extinderea relației bilaterale de Parteneriat Strategic cu Franța.

Comunicatul oferit de către Ministerul Afacerilor Externe arată că Luminița Odobescu a apreciat contribuția Franței în consolidarea Flancului Estic al NATO prin desfășurarea de efective militare, având în vedere contextul actual. Ministra de Externe a subliniat și menținerea implicării active și vocale din partea Franței pentru identificarea soluțiilor care să conducă la un rezultat pozitiv aderarea României la spațiul Schengen.

În cadrul întrevederii cu secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, ministra Luminița Odobescu a susținut angajamentul României cu privire la aderarea la OCDE.

Ministra de Externe a subliniat și ataașamentul României pentru valorile fundamentale ale UNESCO, în cadrul întrevederii cu directorul general al organizației, Audrey Azoulay. Valorile includ diversitatea culturală, respectarea drepturilor omului și promovarea păcii.

Sursa: Ministerul Afacerilor ExterneVezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment