Raluca Turcan: Atragerea investițiilor în producția de opere audiovizuale intră în linie dreaptă. Sunt așteptate investiții de 200 milioane euro în 2024

Raluca Turcan: Atragerea investițiilor în producția de opere audiovizuale intră în linie dreaptă. Sunt așteptate investiții de 200 milioane euro în 2024Atragerea investițiilor în producția de opere audiovizuale intră în linie dreaptă, conform anunțului făcut de Raluca Turcan, ministra Culturii. Liberala a afirmat că anul viitor sunt așteptate investiții de peste 200 de milioane de euro.

„Astăzi am adoptat în ședința de Guvern ultima hotărâre necesară pentru achitarea datoriilor statului român față de producătorii care au aplicat cu succes la schema de sprijin pentru producția de opere audiovizuale”, a spus Raluca Turcan.

„De aproape patru ani, zeci de producători români și internaționali așteaptă rambursarea unui procent din cheltuielile eligibile pe care le-au realizat pe teritoriul României”, a precizat liberala.

Oficiul de Film și Investiții Culturale va analiza și deconta cererile de plată depuse în cadrul schemei de sprijinire a industriei cinematografice

La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul României a adoptat astăzi hotărârea de aprobare a procedurii pe baza căreia Oficiul de Film și Investiții Culturale va analiza și deconta cererile de plată depuse în cadrul schemei de sprijinire a industriei cinematografice, ultimul act legislativ necesar pentru repornirea programului de cash rebate.

„Săptămâna viitoare, voi desemna experții care vor face parte din Comisia de Film în România și, începând din luna ianuarie, aceștia vor relua analiza celor 31 de cereri de plată, în valoare totală de aproximativ 35,5 milioane EUR, precum și a celor  24 de cereri de finanțare rămase în analiză, în valoare totală de aproximativ 25 mil. EUR. În paralel, Oficiul de Film și Investiții Culturale va aduce la îndeplinire dispozițiile hotărârilor judecătorești definitive pronunțate până acum”, a explicat ministra Culturii.

„La începutul anului 2024 vom demara consultări cu experții și industria de film, în vederea reformării procedurii de selecție a proiectelor, astfel încât sesiunea ce va fi deschisă anul următor să asigure o alocare mai eficientă a fondurilor și maximizarea gradului de atragere a investițiilor în România”, a declarat Raluca Turcan.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Articolul Raluca Turcan: Atragerea investițiilor în producția de opere audiovizuale intră în linie dreaptă. Sunt așteptate investiții de 200 milioane euro în 2024 apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment