Tulcea: Un nou proiect finanțat de Comisia Europeană destinat creării unor comunități energetice în municipiu

Tulcea: Un nou proiect finanțat de Comisia Europeană destinat creării unor comunități energetice în municipiuȘtefan Ilie, primarul Municipiului Tulcea, anunță că Life Loop (Energy Communities- Local Ownership of Power este programul destinat creării unor comunități energetice în municipiul Tulcea.

,,Programul este destinat creării unor comunități energetice în municipiul Tulcea, care să cuprindă producătorii și prosumatorii casnici și privați de energie din resurse regenerabile, care să se implice în piață și să devină concurențe serioase în fața ,<băieților deștepți> din energie, care să negocieze prețuri, să elimine abuzurile tot mai dese ale companiilor clasice și care să își asigure independența energetică.

Mai pe înțelesul nostru: dacă ne unim, toți cei care producem deja energie și cei care avem în plan să instalăm sisteme de producere a energiei, atunci putem să nu mai depindem de prețurile și condițiile impuse de companiile de furnizare.

Dacă ne unim putem depune cereri de finanțare mult mai eficiente decât cele individuale, care să obțină fonduri europene mult mai mari.

Un proiect finanțat de Comisia Europeană din Programul Life, obținut prin solicitările și intervențiile realizate la Bruxelles, în cadrul Comitetului European al Regiunilor.

În grupurile de lucru, care vor învăța efectiv pașii spre unirea în comunități energetice, fac parte persoane care au devenit prosumatori sau producători, presedinti de asociatii de proprietari, instituții de invatamant, firme de montaj panouri fotovoltatice, instituții publice și entități de profil.

Grupurile sunt deschise tuturor doritorilor, care pot trimite cereri sau solicita informații, la adresele: dan.chiriac@primariatulcea.ro; proiecte@primariatulcea.ro; primar@primariatulcea.ro.

Orașele sau regiunile unde comunitățile energetice s-au format și înregistrează rezultate foarte bune, vor preda exemplele de bună practică în municipiul nostru, în cadrul acestor întâlniri.

Pentru această primă etapă, valoarea totală a proiectului pentru municipiul Tulcea este de 38.948 euro, din care finanțare nerambursabilă; 37.000,60 euro (95%), și contribuţie proprie 1.947 euro (5%).

Dintre partenerii Municipiului Tulcea în acest proiect: Energy Cities (Franța) ENC C; REScoop.eu (Belgia) RESC Pl; Green Energy Cooperative (Croatia) ZEZ; Orașul Zagreb (Croația) ZG; Energy Community of Eastern Crete (Grecia) MEC; E’NOSTRA COOP (Italia) E’NOSTRA; Center for Social Innovation LTD (Cipru) CSI; Gabrovo (Bulgaria) GAB; Villanovaforru (Italia) MoV; Ussaramanna (Italia) MoU; Tirana (Albania) MoT; Green Cooperative (Macedonia de Nord) ZZ; Energy Cooperative Elektropionir (Serbia) EP; Porec (Croatia) PC; Mostar (Bosnia și Herzegovina) MR; Municipiul Bistrita (România) PMB.”, declară primarul Municipiului Tulcea pe pagina sa de Facebook.

Articolul Tulcea: Un nou proiect finanțat de Comisia Europeană destinat creării unor comunități energetice în municipiu apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment