Senatorul Claudia Mihaela Banu a votat proiectul legislativ privind reglementarea statutului grefierilor

Senatorul Claudia Mihaela Banu a votat proiectul legislativ privind reglementarea statutului grefierilorSenatorul Claudia Mihaela Banu a votat în Comisia Juridică și în plenul Senatului proiectul de lege care vizează reglementarea statutului grefierilor și al altor categorii de personal care ocupă funcții de specialitate în cadrul instanțelor judecătorești, al parchetelor de pe lângă acestea și al Institutului Național de Expertize Criminalistice.

„Proiectul reglementează reorganizarea personalului care funcționează în cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, propune o nouă clasificare a categoriilor profesionale și clarifică modului de recrutare și gestionare a carierei categoriei profesionale a grefierilor.

Proiectul este unul complex și va duce la introducerea grefierului judiciar. Acesta va avea, de principiu, rolul de a-l asista pe judecător și de a prelua o parte din atribuțiile acestuia. Ținând cont că atribuțiile ce vor fi preluate reprezintă activități ce implică muncă administrativă, implementarea cu succes a modificărilor va duce la o degrevare a muncii judecătorilor și, implicit, la o soluționare mai rapidă a proceselor de pe rol, ceea ce va contribui la soluționarea cauzelor într-un termen optim.”, transmite Claudia Mihaela Banu, senator PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Odată implementat acest proiect, vom putea vorbi de consolidarea unui sistem de justiție eficient, de asigurarea unei resurse umane bine pregătite, precum și de asigurarea unui cadru legislativ adecvat pentru personalul auxiliar de specialitate, în conformitate cu creşterea atribuțiilor și responsabilităților acestei categorii profesionale.”

Sursa: Facebook Claudia Mihaela Banu

Articolul Senatorul Claudia Mihaela Banu a votat proiectul legislativ privind reglementarea statutului grefierilor apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment