Consiliul Județean Iași anunță redeschiderea Bojdeucii lui Ion Creangă din Țicău

Consiliul Județean Iași anunță redeschiderea Bojdeucii lui Ion Creangă din ȚicăuConsiliul Județean Iași anunță redeschiderea Bojdeucii lui Ion Creangă din Țicău, primul muzeu literar din România. Vizitatorii vor avea acces gratuit începând de vineri, 15 decembrie, ora 12:00, după următorul program:

  • Vineri, 15 decembrie, în intervalul orar 12:00 – 17:00;
  • Sâmbătă, 16 decembrie, în intervalul orar 10:00 – 17:00;
  • Duminică, 17 decembrie, în intervalul orar – 10:00 – 17:00

De asemenea, CJ Iași invită publicul să ia parte la tradiționalul program „Colindători la Bojdeucă”. Pe scena din amfiteatrul Bojdeucii vor evolua: ansamblul folcloric „Baștina” din Fălești, Republica Moldova; ansamblul folcloric „Flori de sânziene” din Scânteia, județul Iași; artiștii Maria Iosep și Paul Sobolevschi într-un dialog al generațiilor și grupul de colindători de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi. Totodată, pe parcursul dimineții de vineri, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași va lansa vizitatorilor provocarea unui concurs dedicat lui Creangă, cu întrebări legate de viața și opera celui mai mare povestitor al românilor.

Reprezentanții CJ Iași au mai precizat că sâmbătă, 16 decembrie 2023, de la ora 10:00, publicul este invitat la spectacole susținute de „Plugușorul cu felinar” de la Tătăruși, județul Iași și de membri ai cluburilor de la Palatul Copiilor Iași. Vor participa și îndrăgiții artiști Cezar Popescu și Valentin Alexiu.

Restaurarea Bojdeucii din Țicău face parte din proiectul „Călător pe Meridiane Culturale”

Restaurarea Bojdeucii din Țicău face parte din proiectul „Călător pe Meridiane Culturale”, implementat de Consiliul Județean Iași, alături de Consiliul Raional Fălești și Primăria Orașului Fălești, în calitate de parteneri.

„Valoarea totală pentru reabilitarea Ansamblului Muzeal „Ion Creangă” a fost de 3,065,112.64 fără TVA, fiind incluse refacerea amfiteatrului, un important spațiu educațional, și a circulațiilor pietonale, reamenajarea spațiului verde și refacerea sistemului de iluminat, lucrări de stabilizare a versantului și de punere în siguranță a Bojdeucii, ce au costat 1.468.186,35 lei fără TVA. Valoarea lucrărilor aferente reabilitării bojdeucii a fost de 699.460,78 lei fără TVA. La acestea se adaugă lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii anexă, construită în 1989, care va fi transformată în bibliotecă și spațiu de expoziții temporare și evenimente, lucrări ce au ajuns la o valoare de 897.465,51 lei fără TVA”, au subliniat reprezentanții CJ Iași.

sursă: CJ Iași, Facebook

Articolul Consiliul Județean Iași anunță redeschiderea Bojdeucii lui Ion Creangă din Țicău apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment