Ligia Deca: Am obținut, prin Memorandum aprobat de Guvernul României, încă 250 de milioane de euro pentru educație

Ligia Deca: Am obținut, prin Memorandum aprobat de Guvernul României, încă 250 de milioane de euro pentru educațieLigia Deca, ministra liberală a Educației, a anunțat că a fost aprobat Memorandum de Guvernul României prin care sunt alocați 250 milioane de euro pentru educație.

„Vom finanța toate proiectele eligibile pentru dezvoltarea campusurilor de învățământ dual depuse în cadrul apelului de proiecte din PNRR! Valoarea totală a investiției crește, astfel, de la 338 de milioane de euro la 588 de milioane de euro”, a spus liberala.

De asemenea, ministra liberală a Educației, a mai subliniat că, dată fiind importanța sectorială a acestei investiții, „urmărim măsuri integrate care să sprijine dezvoltarea învățământului dual, astfel: vom avea 29 de campusuri de învățământ dual în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, învățământul tehnologic se va desfășura exclusiv în sistem dual începând cu anul școlar 2029 – 2030, conform prevederilor legii învățământului preuniversitar, am început dotarea atelierelor de practică din toate unitățile de învățământ tehnologic cu echipamente moderne, am crescut cuantumul burselor oferite elevilor ce urmează acest tip de învățământ de la 200 la 300 de lei, urmează reforma planurilor-cadru și a programelor școlare, astfel încât ele să fie în strânsă legătură cu nevoile actuale ale pieței muncii etc”.

„Ruta duală completă devine o realitate prin aceste investiții strategice, fiecare elev care o urmează putând progresa până la învățământ superior”, a transmis Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Articolul Ligia Deca: Am obținut, prin Memorandum aprobat de Guvernul României, încă 250 de milioane de euro pentru educație apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment