Deva: Primarul Florin Oancea a anunțat finalizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului D de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiu

Deva: Primarul Florin Oancea a anunțat finalizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului D de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiuDeva: Primarul Florin Oancea a anunțat finalizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului D de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiu

Deva: Primarul Florin Oancea a anunțat finalizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului D de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiu

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, a anunțat finalizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului D de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiu.

”Echipa de implementare a proiectului pe fonduri europene a finalizat recepția la terminarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului D de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiul Deva.”, a transmis edilul liberal al Municipiului Deva, Florin Oancea.

Principalele categorii de lucrări care au fost executate în scopul creșterii eficienței energetice a blocului de locuințe sunt:

  • izolarea termică a faţadelor – parte opacă și parte vitrată,
  • închiderea balcoanelor și/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă,
  • termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă,
  • înlocuirea ascensoarelor existente cu ascensoare complet noi,
  • repararea trotuarului de protecţie a blocului,
  • reparații elemente construcție fațadă,
  • instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile – panouri fotovoltaice,
  • pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, s-au achiziționat două elevatoare pentru transportul acestora pe scări.

Lucrările de creștere a eficienței energetice a acestui bloc au fost finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, iar obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe D de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiul Deva, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020, de a reduce consumul de energie destinată încălzirii locuințelor.

Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 5 ani, perioadă în care, atât constructorul cât și beneficiarul vor urmări comportarea în timp a lucrărilor realizate.

Valoarea contractului de finanțare pentru acest proiect este de 3.015.129,14 lei cu TVA (peste 609.000 euro).

”Anveloparea blocurilor din Deva este o prioritate pentru administrația publică locală care și-a propus ca un număr cât mai mare de blocuri de locuințe să beneficieze de finanțare prin programele de creștere a eficienței energetice.”, a menționat liberalul Florin Oancea.

Sursă: Facebook Florin Oancea

Articolul Deva: Primarul Florin Oancea a anunțat finalizarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului D de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiu apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment