Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă și Lucian Bode, vicepreședinte al Camerei Deputaților: vizită de lucru la primul drum expres din România. Acesta se extinde acum cu încă un tronson care adaugă 31,7 kilometri

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă și Lucian Bode, vicepreședinte al Camerei Deputaților: vizită de lucru la primul drum expres din România. Acesta se extinde acum cu încă un tronson care adaugă 31,7 kilometriPreşedintele Senatului Nicolae Ciucă și deputatul Lucian Bode: vizită de lucru la primul drum expres din România. Acesta se extinde acum cu încă un tronson care adaugă 31,7 kilometri

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă și deputatul Lucian Bode: vizită de lucru la primul drum expres din România. Acesta se extinde acum cu încă un tronson care adaugă 31,7 kilometri

Nicolae Ciucă, Preşedintele Senatului, și deputatul Lucian Bode, au efectuat o vizită de lucru la primul drum expres din România.

Nicolae Ciucă, Preşedintele Senatului, a anunțat extinderea cu cu încă un tronson care adaugă 31,7 kilometri celor 40km deja existenți la primul drum expres din România.

”Este reușita unui constructor român, care a demonstrat seriozitate și eficiență în acest contract. Investițiile statului în economie sunt un vector important de dezvoltare, care ajută mediul de afaceri să fie profitabil și să conserve locurile de muncă, iar cetățenilor le oferă proiecte publice care contribuie la creșterea calității vieții.”, a declarat liberalul Nicolae Ciucă.

De asemnea, Nicolae Ciucă, Preşedintele PNL și al Senatului, a precizat că pentru transportatori, DEx12 – așa cum va arăta în forma sa finală – va reprezenta costuri mai mici, timp mai scurt și conectivitate mai facilă între Craiova și Pitești.

Drumul asigură conectarea regiunii Olteniei cu Coridorul IV Pan-European și este una dintre piesele importante ale hărții infrastructurii de transport a României.

”Un drum de mare viteză este întotdeauna de interes pentru investitori, oferind posibilitatea unui transport rapid. Astfel, județele care sunt traversate de o autostradă sau un drum expres vor intra automat într-o spirală a dezvoltării pentru următorii ani.”, a completat Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

Lucian Bode, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a declarat că a acordat acestui proiect o atenție deosebită în mandatul de ministru al transporturilor, acest proiect devenind prioritar pentru toate guvernele începând cu anul 2019 și reprezintă o piatră de temelie în interconectarea regiunilor istorice și stimularea creșterii economice.

”Craiova–Pitești va fi un exemplu elocvent al modului în care proiectele de infrastructură pot influența pozitiv evoluția unei regiuni și pot fi un catalizator al dezvoltării durabile. Primul și cel mai evident beneficiu este îmbunătățirea inter-conectivității, iar pentru acest lucru am făcut pași importanți în perioada 2019-2020.

Atunci am înmânat cele două ordine de începere a lucrărilor pentru tronsonul 2 în lungime de circa 39 km, cu variantele ocolitoare ale localităților Balș și Slatina, dați în trafic în anul 2022, respectiv în anul 2020, când am semnat contractul de proiectare și execuție pentru tronsonul 3 în lungime de 31,7 km pe care se va circula, de asemenea, de la finele acestui an, cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual.

Etapele parcurse în perioada 2019-2020 sunt fundamentul acestei investiții majore de infrastructură rutieră care are șanse mari să se finalizeze, printr-o mobilizare bună a beneficiarului și a constructorului, în anul 2024.”, a precizat liberalul Lucian Bode.

Sursă: Facebook Lucian Bode

Articolul Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă și Lucian Bode, vicepreședinte al Camerei Deputaților: vizită de lucru la primul drum expres din România. Acesta se extinde acum cu încă un tronson care adaugă 31,7 kilometri apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment