Deputatul Cristian Buican: Legea punctelor gastronomice a fost promulgată

Deputatul Cristian Buican: Legea punctelor gastronomice a fost promulgatăDeputatul Cristian Buican a anunțat faptul că inițiativa privind înființarea Punctelor Gastronomice Locale, votată în unanimitate de către Camera Deputaților, cameră decizională, a fost promulgată prin Decretul nr. 1692/2023 de către Președintele României.

„Reamintesc faptul că noua legea are ca scop să valorifice produsele autohtone din zonele rurale, de a oferi noi oportunități producătorilor care vor avea posibilitatea de a-și vinde – și preparate de către ei înșiși – produsele proprii. Astfel, prin noua lege se va încuraja înființarea Punctelor Gastronomice în incinta gospodăriilor producătorilor din mediul rural, precum și în incinta altor facilitați ale acestor producători, ferme, stâne etc. În toate aceste facilitați, inclusiv în gospodăria proprie, se vor putea pregăti pentru turiști preparate gastronomice din materii prime naturale.

Conform prevederilor legale, un Punct Gastronomic poate fi înființat atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare referitoare la înregistrarea sanitară veterinară și la siguranța alimentelor pentru această categorie de unitate.”, transmite Cristian Buican, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Partidul Național Liberal susține promovarea produselor alimentare românești, prin acțiunea de a conserva autenticitatea și calitatea acestora. Legea privind înființarea Punctelor Gastronomice Locale este o dovadă de asumare a acestei angajări și un pas important în acțiunea de a promova produsele tradiționale.”

Sursa: Facebook Cristian Buican

Articolul Deputatul Cristian Buican: Legea punctelor gastronomice a fost promulgată apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment