Ligia Deca: Programul „Primul student din familie” a fost lansat în consultare publică

Ligia Deca: Programul „Primul student din familie” a fost lansat în consultare publicăProgramul „Primul student din familie” a fost lansat în consultare publică, conform anunțului făcut de Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

Liberala a afirmat că orice tânăr din România care își dorește să urmeze cursurile universitare și îndeplinește condițiile necesare ar trebui să poată să facă acest lucru. Prin lansarea în consultare publică a Programului „Primul student din familie”, ministra a reafirmat angajamentul Ministerului Educației de a îmbunătăți politicile de acces în învățământul superior și de a sprijini categoriile de elevi și studenți care au cea mai mare nevoie de susținere.

„Decizia de a urma studiile universitare nu este atât de simplă, ci implică o serie de factori, care țin atât de disponibilitățile financiare ale familiilor și aparținătorilor, cât și de contextul social și cultural din care provin potențialii candidați. Prin programe de tipul „Primul student din familie” abordăm întocmai aceste aspecte.

Este nevoie de implementarea unui astfel de program, mai ales fiindcă rata de participare a tinerilor români la studii superioare este aproape la jumătate față de media Uniunii Europene. Locul ocupat în prezent nu este unul care ne onorează, însă „Primul student din familie”, parte a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Universitar (PNRAU), ce a fost inclus în legea învățământului superior, va avea în vedere tocmai cauzele care produc acest efect.

Pentru început, programul „Primul student din familie” va fi finanțat printr-un apel competitiv de proiecte din cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027 și din bugetul de stat”, a transmis Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Articolul Ligia Deca: Programul „Primul student din familie” a fost lansat în consultare publică apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment