Ministerul Culturii a plătit primele restanțe față de producătorii de film

Ministerul Culturii a plătit primele restanțe față de producătorii de filmMinisterul Culturii a plătit primele restanțe față de producătorii de film, conform anunțului făcut de ministra liberală Raluca Turcan.

„Cred că este vital să restabilim încrederea în relația de parteneriat cu statul român și în obligațiile pe care statul și le asumă față de investitorii din mediile culturale și creative.

Realizarea primelor plăți pentru ajutorul de stat angajat prin acorduri semnate în anul 2018 și 2019, precum și publicarea în Monitorul Oficial al României a Hotărârii de Guvern nr. 1250 pentru aprobarea procedurii de gestionare, soluționare și decontare a plăţilor de către Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, reprezintă un moment important în reluarea normalității pentru industria de film în România.

În baza unor sentințe deja definitive la momentul preluării acestui program, astăzi au fost decontate două proiecte, ambele cu participare a unor parteneri internaționali, în valoare totală de 5,4 milioane lei.  Acești producători au adus în România, în perioada 2019 – 2020, peste 3,5 milioane de EURO și, pentru că am întârziat atât în respectarea acordurilor semnate și executarea acestor sentințe, vom mai achita anul viitor peste 500.000 lei.

Am convingerea, însă, că 2023 a fi ultimul an în care România se află pe lista datornicilor, iar eforturile de a reporni schema de sprijin pentru producții audiovizuale vor reconstrui importante parteneriate, astfel încât să redevenim o destinație atractivă pentru investițiile în producția de film”, a declarat Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Articolul Ministerul Culturii a plătit primele restanțe față de producătorii de film apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment