Sebastian Burduja: Prin producerea de energie eoliană off-shore vom crește independența sistemului energetic și vom asigura o energie mai verde în casele românilor

Sebastian Burduja: Prin producerea de energie eoliană off-shore vom crește independența sistemului energetic și vom asigura o energie mai verde în casele românilorRomânia are acum un cadru normativ care reglementează electricitatea produsă de eolienele amplasate în largul mării. Guvernul României a emis Legea privind energia eoliană off-shore, elaborată de Ministerul Energiei, condus de Sebastian Burduja.

Conform datelor Băncii Mondiale, țara noastră are un potențial de 76GW de putere instalată, mediul maritim de la noi fiind propice producerii de energie regenerabilă. De altfel, prin demararea acestui tip de producție, România progresează pe calea tranziției către decarbonizarea sistemului energetic:

”Prin producerea de energie eoliană off-shore vom crește independența sistemului energetic și vom asigura o energie mai verde în casele românilor. În anul 2032 vom putea avea în Sistemul Energetic Național primul MW de energie eoliană produsă în Marea Neagră. Totodată, producerea de energie eoliană off-shore ne va permite consolidarea industriei românești prin producerea autohtonă de hidrogen verde și produse cu valoare adăugată bazate pe amoniac verde”, Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

susă: PNL, Facebook

Articolul Sebastian Burduja: Prin producerea de energie eoliană off-shore vom crește independența sistemului energetic și vom asigura o energie mai verde în casele românilor apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment