Bihor: Consiliul Județean a finalizat o colaborare transfrontalieră pentru promovarea turismului și culturii – proiect în valoare de 2.7 milioane euro

Bihor: Consiliul Județean a finalizat o colaborare transfrontalieră pentru promovarea turismului și culturii – proiect în valoare de 2.7 milioane euroConducerea Consiliului Județean Bihor a anunțat finalizarea unei colaborări transfrontaliere, proiect realizat prin fonduri europene în vederea creșterii calității serviciilor turistice și meșteșugărești din județele Bihor și Hajdú-Bihar din Ungaria.

Valoarea proiectului este de 2.718.106 euro, fondurile fiind obținute prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2014-2020.

În urma finalizării colaborării transfrontaliere, s-au realizat cursuri de formare profesională, în cadrul cărora peste 1.100 de persoane au fost calificate în domeniul turismului, culturii sau meșteșugurilor tradiționale; s-au organizat 22 de evenimente; au fost construite sau reabilitate 6 centre policentrice, acestea oferind suport domeniului industriei turistice; reabilitarea Catedralei Romano-Catolică din Oradea; dar și realizarea unui rețetar cu 49 de preparate tradiționale din Bihor, afirmă reprezentanții administrației județene.

„Dorim cu toții să sprijinim dezvoltarea turismului prin valorificarea specificului local din județul Bihor și Hajdú-Bihar. Acest lucru este cu atât mai frumos și mai important cu cât este realizat prin implicarea bisericilor”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Articolul Bihor: Consiliul Județean a finalizat o colaborare transfrontalieră pentru promovarea turismului și culturii – proiect în valoare de 2.7 milioane euro apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment