Cluj-Napoca: Investiție de peste 9 milioane de euro în Parcul Feroviarilor cu o suprafață de peste 5 hectare

Cluj-Napoca: Investiție de peste 9 milioane de euro în Parcul Feroviarilor cu o suprafață de peste 5 hectareCluj-Napoca: Investiție de peste 9 milioane de euro în Parcul Feroviarilor cu o suprafață de peste 5 hectare

Cluj-Napoca: Investiție de peste 9 milioane de euro în Parcul Feroviarilor cu o suprafață de peste 5 hectare

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că recepția lucrărilor începe în ianuarie la investiția de peste 9 milioane de euro realizată în Parcul Feroviarilor, cu o suprafață de peste 5 hectare.

”Am verificat astăzi în teren lucrările la Parcul Feroviarilor alături de viceprimarul Dan Tarcea. Proiectul realizat din fonduri de la bugetul local se află în ultima etapă, procedura de recepție urmând a fi demarată în luna ianuarie 2024. În această perioadă se realizează ultimele lucrări la pavilioanele din cadrul parcului, sistemele de alei dinspre strada Feroviarilor, respectiv ultimele ajustări la pasarelele pietonale peste Someș.”, a declarat edilul liberal Emil Boc.

Obiectivul investiției de peste 9 milioane de euro a constat în amenajarea suprafeței de 5,3 hectare, integrarea malului drept al Someșului mic în arealul de mobilitate și recreere din zonă, dar și modernizarea străzii Parcul Feroviarilor.

Despre proiect:

  • Plantări: 555 arbori, 32.500 arbuşti şi 5.500 bucăţi flori perene.
  • Amenajările propuse cuprind alei pietonale de acces pentru toate categoriile de utilizatori, spații plantate cu vegetație, arbori și arbuști, zone de gazon; iluminat general și arhitectural cu sistem LED; mobilier urban pentru odihnă sau pentru activităţi recreative.
  • Pe latura estică a parcului sunt prevăzute câteva movile din pământ cu gazon și arbori, care delimitează natural parcul de strada Parcul Feroviarilor.
  • Lacuri de retenţie şi vegetaţie – S-au amenajat două lacuri de retenţie a apelor pluviale, sub forma a două zone umede. Vecinătățile acestor zone umede sunt amenajate cu vegetație tipică, ce va încuraja dezvoltarea și susținerea unui ecosistem specific.
  • E inclusă realizarea a două pasarele pietonale peste râul Someş, care creează noi trasee de traversare a zonei pe direcția est-vest- Accesibilizare cu rampe care să asigure accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Totodată, malurile râului Someș sunt parte din proiectul de amenajare pe porțiunea din dreptul Parcului Feroviarilor, asigurându-se astfel accesul la apă. Practic, râul devine parte componentă a parcului, cu două noi legături pietonale între cele două maluri. Și această amenajare este minim invazivă, cu alei din de piatră, vegetație, gazon, arbori și arbusti, iluminat cu sistem LED şi mobilier urban pentru odihnă.

Proiectul mai cuprinde pavilioane multifuncționale, sistem de irigații automatizat, toaletă automată – cu acces și pentru persoanele cu dizabilităţi.

Sursă: Facebook Emil Boc

Articolul Cluj-Napoca: Investiție de peste 9 milioane de euro în Parcul Feroviarilor cu o suprafață de peste 5 hectare apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment