Giurgiu: Lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe București s-au efectuat în proporție de 89%

Giurgiu: Lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe București s-au efectuat în proporție de 89%Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu, anunță că lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe București-Giurgiu s-au efectuat în proporție de 89%.

,,Este un proiect la care țin și pentru realizarea căruia am pledat pe lângă Guvernul României, împreună cu parlamentarii PNL Giurgiu, Alexandru Andrei, Gabriela Horga și Toma Petcu. Contractul a fost semnat în decembrie 2020, când Ministerul Transporturilor era condus de un reprezentant al PNL.

Parlamentarii PNL din Giurgiu cer Ministerului Transporturilor informări și rapoarte trimestriale privind desfășurarea lucrărilor.

Contractul vizează realizarea noului pod peste râul Argeş, cu o lungime totală de 1.131 metri și o deschidere centrală de 145 de metri.

Linia de cale ferată București-Giurgiu a fost închisă în 2005, când podul de la Grădiștea s-a prăbușit din cauza viiturilor. Din păcate, guvernele care s-au succedat au pierdut 15 ani fără a acționa.

În prezent se poate circula cu trenul între București și Giurgiu trecând prin Videle, adică un traseu de 118 kilometri, în loc de 74 de kilometri, cât era ruta directă. Un drum durează între două ore și 40 de minute și patru ore, în funcție de tipul trenulului și de durata de așteptare în Videle.”, declară președintele PNL Giurgiu europarlamentarul Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

Articolul Giurgiu: Lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe București s-au efectuat în proporție de 89% apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment