Bihor: primăria Oradea achiziționează alte 9 tramvaie – investiție de peste 78 milioane lei

Bihor: primăria Oradea achiziționează alte 9 tramvaie – investiție de peste 78 milioane leiFlorin Birta, primarul municipiului Oradea, a semnat contractul pentru achiziționarea a nouă tramvaie noi. Investiția este în valoare de 78.750.000 lei, fără TVA, iar fondurile sunt obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Conducerea primăriei Oradea a precizat că noile tramvaie vor fi dotate cu aer condiționat, o podea coborâtă 100% și energia se va recupera la frânare. Un singur tramvai va putea transporta 168 de pasageri.

„Ne dorim să creștem atractivitatea transportului public urban cu tramvaiul, care, în comparație cu celelalte mijloace de transport în comun, are o capacitate mai mare, un consum de energie redus și timpi scurți de parcurs pe calea de rulare, acestea fiind, în multe locuri, separată de restul traficului rutier”, a transmis edilul liberal.

Sursa: Primăria Oradea

Articolul Bihor: primăria Oradea achiziționează alte 9 tramvaie – investiție de peste 78 milioane lei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment