Timiș: Consiliul Județean a recepționat sensul giratoriu finalizat la Dudeștii Noi – investiție de 2.5 milioane lei

Timiș: Consiliul Județean a recepționat sensul giratoriu finalizat la Dudeștii Noi – investiție de 2.5 milioane leiConducerea Consiliului Județean Timiș a recepționat proiectul ”Amenajare intersecție DJ 692A cu DC 46, în comuna Dudeștii Noi”. Investiția este în valoare de 2.570.042 lei.

„Sensul giratoriu are patru brațe de intrare, respectiv ieșire, fiecare cu o banda de circulație pe sens, sensurile fiind separate prin intermediul insulelor separatoare. Pentru evacuarea apelor pluviale de pe suprafața părții carosabile au fost prevăzute pante longitudinale și transversale”, au transmis reprezentanții CJ Timiș.

„În cadrul investiției au fost amenajate patru stații de autobuz, amplasate pe sensul de ieșire din sensul giratoriu spre Sânandrei, Hodoni, Timișoara și Becicherecu Mic. Acestea sunt poziționate după trecerile pentru pietoni, câte una pe fiecare braț al intersecției și au alveola amplasată la marginea acostamentelor consolidate. Stațiile au o structură rutieră identică cu cea a părții carosabile.

Pentru siguranța călătorilor, în stațiile de autobuz a fost montat mobilierul urban realizat din oțel zincat,  vopsit, având sticlă securizată de 8 mm, bancă din lemn, coș de gunoi și panou pentru informații. S-au amenajat, totodată, trotuare delimitate prin borduri”, adaugă conducerea administrației județene în comunicat.

„Fără îndoială, această investiție va contribui la creșterea siguranței în trafic, aspect prioritar în activitatea noastră. În același timp, sistematizarea acestei intersecții rezolvă problemele de conectivitate și de mobilitate existente în zonă, pentru că s-au realizat stații de autobuz și s-a găsit o soluție pentru deficiențele care țineau de canalizarea pluvială și de utilitățile traversate de aceste drumuri”, a precizat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

Sursa: Consiliul Județean Timiș

Articolul Timiș: Consiliul Județean a recepționat sensul giratoriu finalizat la Dudeștii Noi – investiție de 2.5 milioane lei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment