Dâmbovița: 2024 aduce proiecte majore în comunitatea din orașul Găești

Dâmbovița: 2024 aduce proiecte majore în comunitatea din orașul GăeștiPrimarul liberal Grigore Gheorghe a prezentat lista priorităților pentru acest an. 2023 a fost un an al investițiilor-record pentru comunitatea din Găești, prin accesarea fondurilor disponibile în programele guvernamentale, dar și a banilor europeni. 2024 aduce finalizarea mai multor proiecte atât pe zona de sănătate, cât și în sectorul cultural, infrastructură și educație.

,,În aceast an finalizăm lucrările la Casa de Cultură Dumitru Stanciu, proiect derulat prin Compania Națională de Investiții, în valoare de 1,6 milioane euro fonduri guvernamentale, care este realizat în acest moment în procent de 80%. Totodată, dăm în folosință 24 apartamente, construite prin Agenția Națională de Locuințe, pentru tinerii cu vârsta până la 35 de ani.

Prin PNRR, modernizăm și reabilităm termic Liceul Dr. C. Angelescu, proiect în valoare de 2,3 milioane euro fonduri europene și modernizăm și reabilităm termic Corpul principal, bucătăria și centrala termică de la Spitalul Găești, proiect în valoare de 4,2 milioane euro fonduri europene.  

Vom asigura și aparatură medicală în Ambulatoriul spitalului, printr-un proiect în valoare de 3 milioane de euro fonduri europene, prin PNRR, iar pentru a atrage personal și medici buni pentru a-i trata pe găeșteni, construim un bloc cu 12 apartamente pentru medici, proiect în valoare de 800.000 euro fonduri europene prin PNRR.

Tot din bani europeni, atrași prin PNRR, implementăm Sisteme Tic, un proiect în valoare de 750.000 euro, prin care vom digitaliza serviciile din primărie, vom monta 102 camere de supraveghere video și 6 stații de încărcat baterii pentru mașini electrice. Instalăm și 14 insule ecologice în zona de blocuri pentru deșeuri selective, proiect în valoare de 250.000 euro fonduri europene, prin PNRR.”, a explicat primarul Grigore Gheorghe.

,,Lista investițiilor continuă cu:

-mobilier școlar și echipamente digitale pentru licee, școli, grădinița Inocența și Clubul Copiilor, proiect în valoare de 1,8 milioane euro fonduri europene, prin PNRR.

-reabilitarea a 10 străzi din oraș, frezat și covor nou de asfalt, proiect în valoare de 1,5 milioane euro fonduri guvernamentale, prin Programul Național Anghel Saligny.

-construirea unui teren sintetic de fotbal cu nocturnă lângă sala de sport.

-construirea unui teren sintetic de fotbal cu nocturnă în cartierul Arsuri, lângă locul de picnic.

-consolidarea blocului A5 de la ANL și reabilitarea termică.

-amenajarea de trotuare pe strada Aurel Vlaicu

-modernizarea cartierului Sportului, prin amenajare de trotuare pe străzile Potopului, Kogalniceanu, Triumfului, Sportului, precum și rețeaua de ape pluviale.

-asfalt și canalizare pe strada Fundătura Alexandrescu.

-reparații cu covor asfaltic pe străzile Fdt. Titulescu și Aleea Primăverii.

-realizarea unui loc de picnic în cartierul ANL.

-instalarea de panouri fotovoltaice la Școala Șerban Cioculescu și Liceul Dr. C.Angelescu.

Și în 2024, Primăria Găești va continua tradiția și va organiza evenimentele culturale: Ziua femeii, Ziua Copilului, Zilele Orașului, Festivalul Internațional de nai Gheorghe Zamfir, Sărbătoarea toamnei, Ziua Națională a României.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

,,Pentru acest an, avem pregătite proiecte, care vor fi depuse pe fonduri europene, în primele luni ale anului: modernizare Liceul Iordache Golescu, proiect în valoare de 4 milioane euro fonduri europene;  extindere Școala Șerban Cioculescu, proiect în valoare de 3 milioane euro fonduri europene; reabilitare termică 10 blocuri: 46, 55, 60, 41, 43,45,34,28,52 Iuch și 54, proiect în valoare de 15 milioane de euro; proiect de reabilitare blocuri pentru încă 10 blocuri; proiect de regenerare urbană, care cuprinde Parcul Central și zona dintre sensul giratoriu și complex, în valoare de 5 milioane de euro fonduri europene; modernizare Piața Sfântul Ilie, proiect în valoare de 3 milioane de euro fonduri europene; modernizare Clubul Copiilor, proiect în valoare de 3 milioane de euro.”, a precizat primarul liberal Grigore Gheorghe.

Articolul Dâmbovița: 2024 aduce proiecte majore în comunitatea din orașul Găești apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment