Bihor: Consiliul Județean a derulat investiții în valoare de 200 milioane euro în 2023 – un record din ultimii 30 de ani

Bihor: Consiliul Județean a derulat investiții în valoare de 200 milioane euro în 2023 – un record din ultimii 30 de aniConsiliul Județean Bihor a derulat investiții în valoare de 200 milioane euro în anul 2023. Conducerea administrației județene a transmis că este un record din ultimii 30 de ani.

„Fondurile proprii, fondurile europene și guvernamentale au fost investite în infrastructură rutieră, prin reabilitarea și construirea unor drumuri noi, în modernizarea și dezvoltarea aeroportului, în curățenia din întregul județ și în crearea unei infrastructuri pentru educație, sănătate și mediul de afaceri. Doar la Aeroportul Oradea au fost realizate anul acesta investiții de aproximativ 70 de milioane de euro (extinderea terminalului, dotări, prelungirea pistei etc)”, au precizat reprezentanții CJ Bihor.

Ilie Bolojan, președintele administrației județene din Bihor, a adăugat că finanțările cu fonduri europene au fost folosite pentru proiecte precum modernizarea și digitalizarea Bibliotecii Județene, proiectul rețelei de trenuri metropolitane, pasajele rutiere și pietonale din Oradea, iar fondurile guvernamentale au fost folosite pentru realizarea Inelului Rutier Metropolitan.

Liderul liberal a precizat că în anul 2024 estimează un volum de investiții în valoare de 800 milioane lei: „Proiectele sunt pregătite și va urma semnarea mai multor contracte de finanțare.”

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Articolul Bihor: Consiliul Județean a derulat investiții în valoare de 200 milioane euro în 2023 – un record din ultimii 30 de ani apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment