Europarlamentarul Dan Motreanu: Comisia Europeană a alocat 690 de milioane de euro României și altor șase țări UE

Europarlamentarul Dan Motreanu: Comisia Europeană a alocat 690 de milioane de euro României și altor șase țări UEDan Motreanu, europarlamentarul PNL, anunță că sunt alocate 690 de milioane de euro României pentru a dezvolta suplimentar rezervele strategice pentru urgențe chimice, biologice, radiologice și nucleare.

Pe lângă România, de această alocare beneficiază Cehia, Finlanda, Franța, Lituania, Polonia și Portugalia.

Rezervele fac parte din stocurile medicale rescEU din cadrul Mecanismului de protecție civilă al UE, stocurile medicale fiind finanțate de Autoritatea pentru pregătirea și răspunsul în caz de urgență în domeniul sănătății (HERA).

Stocurile medicale din cadrul rescuUE sunt găzduite de 16 state ale UE, existând în total 21 de rezerve medicale sau pentru urgențe chimice, biologice sau nucleare.

Aceste stocuri vizează articole care se pot epuiza rapid în timpul crizelor sau pentru care poate exista o creștere a cererii. Stocurile includ medicamente de terapie intensivă, antibiotice, vaccinuri, antidoturi. De asemenea, includ dispozitive medicale, echipamente de protecție personală și articole pentru a răspunde la evenimente chimice, biologice, radiologice și nucleare.

Mecanismul de protecție civilă al UE are rolul de a promova o cooperare operațională rapidă și eficientă între serviciile naționale de protecție civilă ale statelor UE pentru a răspunde mai bine la dezastre și situații de urgență. În acest fel, se asigură coordonarea resurselor statelor membre care au nevoie de asistență și a celor capabile să furnizeze specialiști și echipamente.

Odată ce Mecanismul de Protecție Civilă al UE este activat, statele membre pot oferi asistență. Dacă nicio țară nu poate oferi asistență, se apelează la rezerva strategică a UE – rescEU.”, a declarat europarlamentarul PNL Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

Articolul Europarlamentarul Dan Motreanu: Comisia Europeană a alocat 690 de milioane de euro României și altor șase țări UE apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment