Deva: Primarul Florin Oancea a anunțat aprobarea de către Consiliul Local a numărului maxim de porții zilnice acordate în 2024 în cadrul serviciului social „Adăpostul de urgență pe timp de noapte”

Deva: Primarul Florin Oancea a anunțat aprobarea de către Consiliul Local a numărului maxim de porții zilnice acordate în 2024 în cadrul serviciului social „Adăpostul de urgență pe timp de noapte”Deva: Primarul Florin Oancea a anunțat aprobarea de către Consiliul Local a numărului maxim de porții zilnice acordate în 2024 în cadrul serviciului social „Adăpostul de urgență pe timp de noapte”

Deva: Primarul Florin Oancea a anunțat aprobarea de către Consiliul Local a numărului maxim de porții zilnice acordate în 2024 în cadrul serviciului social „Adăpostul de urgență pe timp de noapte”

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, a anunțat aprobarea de către Consiliul Local a numărului maxim de porții zilnice acordate în 2024 în cadrul serviciului social „Adăpostul de urgență pe timp de noapte”.

Potrivit prevederilor Hotărârii nr. 549/2023, au fost aprobate maximum 30 de porții zilnice de hrană pentru beneficiarii serviciului social de urgență al Direcției de Asistență Socială Deva, iar cuantumul minim al alocației de hrană este de 22 de lei/zi/persoană, conform reglementărilor legale în vigoare.

Sumele necesare pentru plata porțiilor de hrană sunt alocate de la bugetul local.

Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva are o capacitate de 30 de locuri, în 10 camere și funcționează, în prezent, de luni până duminică, între orele 16:00 – 7:00.

Pe lângă găzduirea pe timpul nopții, într-un pat curat, cu haine de schimb și două mese pe zi (cină și mic dejun), apă caldă și căldură, plus posibilitatea de spălare a hainelor, beneficiarii serviciului social sunt sprijiniți și consiliați pentru depășirea situațiilor de dificultate în care se află.

Serviciul social se acordă gratuit și este destinat persoanelor fără adăpost care au avut ultimul domiciliu sau ultima reședință în municipiul Deva și localitățile aparținătoare.

Perioada maximă de găzduire este de 180 de zile/an – în cazul beneficiarilor care încheie un contract pentru furnizarea serviciilor și, respectiv, de 10 zile/an – în cazul persoanelor care sunt găzduite în baza unei cereri de o noapte (fără asigurarea celor două mese zilnice gratuite).

”Anul trecut, Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva a găzduit, în medie, 25 de persoane/lună, cu vârste între 20 și 70 de ani, și aproape jumătate din totalul acestora au beneficiat de serviciul social în baza unei cereri de o noapte. Numărul maxim de beneficiari a fost înregistrat în lunile ianuarie și decembrie, iar numărul minim (14 persoane), în luna mai – potrivit datelor centralizate de Biroul Responsabil de Domeniul Serviciilor Sociale al DAS Deva.”, a comunicat edilul liberal Florin Oancea.

Sursă: Facebook Florin Oancea

Articolul Deva: Primarul Florin Oancea a anunțat aprobarea de către Consiliul Local a numărului maxim de porții zilnice acordate în 2024 în cadrul serviciului social „Adăpostul de urgență pe timp de noapte” apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment