Constanța: Un nou tronson al bulevardului Mamaia a intrat în reabilitare

Constanța: Un nou tronson al bulevardului Mamaia a intrat în reabilitareReprezentanții Primăriei Constanța, anunță că se reabilitează tronsonul cuprins între Delfinariu și Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

,,După finalizarea sectoarelor cuprinse între strada I. G. Duca și strada Turda, străzile Soveja și Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie, acum se reabilitează tronsonul cuprins între Delfinariu și Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

Lucrările de reabilitare au fost amânate până acum din cauza intervențiilor pe care RAJA SA le-a avut și încă le are pe acest sector de drum.
Pe noul tronson care a intrat în reabilitare se vor înlocui bordurile, suprafețele pietonale vor fi reamenajate cu pavele moderne, iar calitatea zonei de spațiu verde va fi îmbunătățită.

Scuarul median va fi reconfigurat, pentru a fi create noi breșe de întoarcere pe fiecare sens de mers. La final, se vor reabilita suprafețele carosabile prin frezarea stratului de uzură și așternerea unui asfalt de tip MASF, rezistent la traficul greu și intens.

Prin acest amplu proiect de reabilitare se urmăreşte creşterea accesibilităţii pentru pietoni şi extinderea zonelor pietonale, creşterea calităţii şi ponderii transportului public, creşterea măsurilor de siguranţă pentru automobilişti, pietoni şi bicicliști, realizarea de piste de biciclete, reducerea poluării aerului în ceea ce privește emisiile de noxe şi a nivelului de zgomot și îmbunătățirea aspectului urbanistic şi a mediului ambiental.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

Facem apel către participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zonele în care se efectuează lucrări.”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Articolul Constanța: Un nou tronson al bulevardului Mamaia a intrat în reabilitare apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment