Constanța: Direcția Generală de Asistență Socială cu finanțare de la bugetul local al primăriei asigură îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice

Constanța: Direcția Generală de Asistență Socială cu finanțare de la bugetul local al primăriei asigură îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstniceReprezentanții Primăriei Constanța anunță că în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială Constanța funcționează compartimentul pentru îngrijiri la domiciliu persoane vârstnice, cu finanțare de la bugetul local al Primăriei.

,,Acest compartiment a fost înființat pentru acordarea de servicii de îngrijire la domiciliu persoanelor vârstnice, definite la art. 1 alin. (4) din Legea nr. 17/2000 privind asistența socială a persoanelor vârstnice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aflate în diverse grade de dependență, ca urmare a pierderii autonomiei personale.

Vârstnicilor li se va asigura un set de servicii de îngrijire cu scopul asistării lor în îndeplinirea activităților de bază și instrumentale ale vieții zilnice, prevenirii și limitării degradării autonomiei funcționale, păstrării și îmbunătățirii stării de sănătate și asigurării unei vieți decente și demne, pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare sau permanente ale unor situații care pot afecta viața persoanei vârstnice sau pot genera riscul de excluziune socială a persoanelor vârstnice din municipiul Constanța.

În prezent, serviciile de îngrijire la domiciliu sunt acordate unui număr de 12 persoane vârstnice, de către 4 îngrijitori la domiciliu.
Potrivit evidențelor, pe lista de așteptare se află un număr de 55 de solicitări pentru acordare servicii de îngrijire la domiciliu.

În contexul în care, România se confruntă cu o îmbătrânire rapidă a populației, este absolut necesară dezvoltarea acestor servicii de îngrijire la domiciliu prin extinderea rețelei de îngrijitori pentru a asigura servicii de calitate tuturor persoanelor aflate în nevoie.

Cele mai multe solicitări pentru acordarea acestor servicii provin din partea persoanelor vârstnice care au copiii plecați la muncă în străinătate sau locuiesc în alte localități din țară, persoane vârstnice care nu mai au aparținători în viață sau care, din cauza problemelor familiale, nu au posibilitatea îngrijirii corespunzătoare a părinților sau bunicilor lor.” , au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța într-un comunicat de presă.

Articolul Constanța: Direcția Generală de Asistență Socială cu finanțare de la bugetul local al primăriei asigură îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment