Administrația Ciprian Ciucu investește cele mai multe fonduri de după 1990 în școlile din Sectorul 6

Administrația Ciprian Ciucu investește cele mai multe fonduri de după 1990 în școlile din Sectorul 6Administrația Ciprian Ciucu investește cele mai multe fonduri de după 1990 în școlile din Sectorul 6

Administrația Ciprian Ciucu investește cele mai multe fonduri de după 1990 în școlile din Sectorul 6

PNL Sector 6 a prezentat situația șantierelor grădinițelor și after-schoolurilor aflate în construcție sau în reabilitare.

Grădinița din incinta Școlii „Sf. Constantin și Elena” este finalizată în proporție de 90%.

”În prezent se montează instalația de încălzire și răcire, se lucrează la finisaje, iar în martie totul va fi gata. Este o clădire nZeb, parter + 1 etaj, cu panouri fotovoltaice, săli de clasă spațioase (de câte 133 mp) și dotări de calitate.”, a transmis PNL Sector 6.

De asemenea, și after-school-ul din incinta Școlii 197 este gata în proporție de 72%, în prezent se lucrează la izolarea traseelor de încălzire, ventilație, se dă cu glet la interior, urmează montarea tavanelor, a pardoselii, a obiectelor sanitare și a pompelor de căldură.

În ceea ce privește After-school-ul din incinta Școlii Orizont (fostă 193), PNL Sector 6 a precizat că acesta va avea 8 săli de clasă și o capacitate de minimum 200 de copii. Stadiul lucrărilor este de 68%.

La Grădinița ANL Brâncuși, lucrările au început în ianuarie 2021, însă au fost oprite, deoarece constructorul nu a respectat prevederile contractuale. Astfel, a fost nevoie de reluarea procedurilor de achiziție. La finalul anului trecut s-a predat amplasamentul către noul constructor, care în prezent tencuiește la interior. Lucrările sunt la stadiul de 40%.

La After-school-ul din incinta Școlii 156 au fost reluate procedurile de achiziție a noului constructor, după ce precedentul a abandonat lucrarea. Este în stadiu de 20%. În prezent, se toarnă planșeul și grinzi peste etajul 3.

De asemenea, PNL Sector 6 a transmis că administrația Ciprian Ciucu are 13 școli în reabilitare.

Pe lângă noile construcții, alte unități de învățământ sunt în prezent în reabilitare:

  • 5 cu finanțare pe axa POR
  • 8 prin PNRR
  • 3 urmează să intre în reabilitare cu bani de la Banca Mondială;
  • 7 vor fi consolidate prin programul MDRAP;
  • 6 au fost deja reabilitate.

Administrația Ciprian Ciucu a dat în folosință în 2023 o gradiniță nouă și 2 after-schooluri.

Sursă: Facebook PNL Sector 6

Articolul Administrația Ciprian Ciucu investește cele mai multe fonduri de după 1990 în școlile din Sectorul 6 apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment