Primăria municipiului Iași continuă dezvoltarea și modernizarea sistemului de transport public – ieșenii pot folosi validatoarele de plată e-ticketing

Primăria municipiului Iași continuă dezvoltarea și modernizarea sistemului de transport public – ieșenii pot folosi validatoarele de plată e-ticketingPrimăria municipiului Iași continuă dezvoltarea și modernizarea sistemului de transport public, confom anunțului făcut de viceprimarul liberal, Daniel Juravle.

Daniel Juravle a afirmat că ieșenii pot folosi validatoarele de plată e-ticketing care se regăsesc în majoritatea mijloacelor de transport. În cazul acestora, nu va fi emis un bilet de călătorie fizic și nu se mai face taxarea multiplă accidentală. În curând, toate mijloacele de transport vor fi dotate cu sistemele de plată e-ticketing.

Aceste validatoare simplifică procesul de plată a titlurilor de călătorie, afișând un meniu cu patru opțiuni:

  • abonament 1 zi (preț 12 lei – valabil 24 h din momentul achiziției în Municipiul Iași)
  • bilet 1 călătorie urbană 120 minute (preț 3,5 lei – valabil 120 de minute în Municipiul Iași)
  • bilet 1 călătorie zona metropolitană (preț 6 lei – valabil 120 de minute pe zona metropolitană până la zona de debarcare din Municipiul Iași)
  • bilet 1 călătorie zona metropolitană+urbană (preț 8 lei – valabil 180 de minute atât în zona metropolitană cât și în Municipiul Iași)

Pașii pentru a achiziționa titlurile de călătorie sunt următorii:

  1. Accesați meniul de oferte comerciale;
  2. Selectați titlul de călătorie dorit (unul dintre cele 4 sus menționate);
  3. Apropiați cardul bancar sau telefonul mobil care are activat portofelul electronic;
  4. Așteptați bifa verde prin care se confirmă că tranzacția s-a efectuat cu succes

„Plata se face cu cardul și nu se eliberează un  bilet fizic, iar dovada plății se face prezentând cardul. Controlorii vor verifica doar ultimele patru cifre ale cardului cu care s-a efectuat plata. În momentul de față, submeniul „i” de informare, după apropierea cardului, afișează mesajul „deja validat” dacă a fost achiziționat un titlu de călătorie și este în timpul de valabilitate sau „Nevalidat” dacă nu a fost achiziționat niciun titlu de călătorie cu acel card sau a expirat valabilitatea”, a declarat Daniel Juravle, viceprimarul liberal al municipiului Iași.

sursă: Daniel Juravle, Facebook

Articolul Primăria municipiului Iași continuă dezvoltarea și modernizarea sistemului de transport public – ieșenii pot folosi validatoarele de plată e-ticketing apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment