Constanța: Continuă lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale din Municipiu

Constanța: Continuă lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale din MunicipiuReprezentanții Primăriei Constanța anunță că programul de modernizare a infrastructurii pietonale acoperă tot mai multe străzi din Constanța cum ar fi bulevardul Mamaia, cartierul Palas, aleea Albatros, dar și lucrările de modernizare a Parcului Tăbăcărie.

,,Programul de modernizare a infrastructurii pietonale acoperă tot mai multe străzi din Constanța. Echipele Confort Urban intervin în următoarele zone:

• Pe bulevardul Mamaia, între străzile Soveja și Turda, pe noul tronson care a intrat în reabilitare, se decapează trotuarele și se înlocuiesc bordurile. Suprafețele pietonale vor fi reamenajate cu pavele moderne, iar calitatea zonei de spațiu verde va fi îmbunătățită. Scuarul median va fi reconfigurat, pentru a fi create noi breșe de întoarcere pe fiecare sens de mers. La final, se vor reabilita suprafețele carosabile prin frezarea stratului de uzură și așternerea unui asfalt de tip MASF, rezistent la traficul greu și intens.

• În cartierul Palas, pe strada Mureșului, se montează borduri noi, iar suprafețele trotuarelor sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Trotuarele vor fi recondiționate cu un strat nou de asfalt și vor fi construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali.

• Lucrările de modernizare a Parcului Tăbăcărie continuă. Se refac aleile din interiorul acestuia și din zona de promenadă de pe malurile lacului. Bordurile sunt înlocuite. Aleile pietonale vor fi finisate cu diferite pavaje dispuse într-o structură dinamic, iar de-a lungul lor se vor instala elemente de mobilier urban.

•Pe aleea Albatros, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 40, se reabilitează locul de joacă și zonele de acces. Se montează borduri noi, iar terenul se stabilizează cu piatră peste care va fi așternut asfaltul destinat traficului pietonal.

•Lucrări de amenajare a zonelor destinate circulației pietonilor au loc și pe strada Dafinului din cartierul Anadalchioi, unde se construiesc noi parcări. Se reabilitează aleile dintre blocuri, precum și cele de acces în scările de bloc.

• Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale în dreptul sensului giratoriu de la intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea scuarului median, se înlocuiesc bordurile, se montează pavele noi și se amenajează scuaruri cu spații verzi.

Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Articolul Constanța: Continuă lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale din Municipiu apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment