Constanța: Primarul Vergil Chițac a semnat contractul pentru reabilitarea rețelelor termice

Constanța: Primarul Vergil Chițac a semnat contractul pentru reabilitarea rețelelor termiceVergil Chițac, primarul municipiului Constanța, anunță că lucrările la rețeaua de transport și distribuție a sistemului de termie din municipiul Constanța, continuă, iar acesta a semnat contractul pentru execuția lucrărilor aferente etapei a IV a al proiectului „Reabilitarea Rețelelor Termice Secundare și Contorizarea la Nivel de Scară pentru Municipiul Constanța – Etapa IV”.

,,Cel mai important proiect de infrastructură din Constanța intră într-o nouă etapă: am semnat contractul de lucrări pentru etapa a IV-a de modernizare a sistemului de termoficare. Înlocuim circa 100 km de traseu cu conducte noi și modernizăm 12 puncte termice.
Finanțarea de aproximativ 30 de milioane de euro se va realiza din Programul Termoficare al Ministerului Dezvoltării.

În ciuda disconfortului de moment, acest mega proiect este cea mai importantă investiție din Constanța din ultimii 30 de ani, de pe urma căreia vom beneficia mulți ani de acum încolo.”, a transmis Vergil Chițac, edilul municipiului Constanța.

,,Proiectul este realizat cu finanțare din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin intermediul Programului Termoficare. Obiectivul general al proiectului constă în schimbarea a 23,255 km de traseu rețea termică de distribuție, aferentă a 12 puncte termice.

Prin realizarea proiectului vor fi atinse și următoarele obiective:
– Reducerea pierderilor de energie termică din rețelele de distribuție, după înlocuirea conductelor de estimeaza o reducere de 13,36 TJ/an pentru a asigura creșterea eficienței energetice în sistem.
– Creșterea eficienței nete globale a producției de energie în cogenerare de înaltă eficiență în motoarele termice, cu o scădere a consumului de combustibil de 14,84 TJ/an.
– Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 832,95 tCO2echiv., ca urmare a diminuării consumului de combustibil.
– Îmbunătățirea siguranței și calității serviciului de alimentare cu căldură pentru încălzire și apă caldă de consum pentru consumatorii casnici și non-casnici, prin echilibrarea hidraulică a condominiilor la nivel de branșament.
– Îmbunătățirea parametrilor tehnici ai rețelelor termice reabilitate, cu impact asupra reducerii costurilor de exploatare și mentenanță.

Contractul de finanțare are o valabilitate de 3 ani, iar valoarea totală este de 146.352.985,65 lei, din care 130.495.445,33 lei reprezintă valoarea eligibilă.”, transmite PNL Constanța într-un comunicat de presă.

Articolul Constanța: Primarul Vergil Chițac a semnat contractul pentru reabilitarea rețelelor termice apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment