Giurgiu: A fost semnat contractul de construcție unui campus dual liceal și universitar în județ finanțat din fonduri UE

Giurgiu: A fost semnat contractul de construcție unui campus dual liceal și universitar în județ finanțat din fonduri UEDan Motreanu, președintele PNL Giurgiu, anunță că în județ se va construi un campus dual liceal și universitar, finanțat din fonduri UE, pe baza contractului semnat de președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, împreună cu ministra liberală a educației, Ligia Deca.

,,România europeană trebuie să fie țara în care fiecare tânăr să aibă o șansă în viață, prin dezvoltarea abilităților profesionale. În Giurgiu se va construi un campus dual liceal și universitar, finanțat din fonduri UE, pe baza contractului semnat de președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, împreună cu ministra liberală a educației, Ligia Deca.

Tinerii din Giurgiu, Călărăși și Teleorman vor învăța aici meserii solicitate pe piața muncii, astfel încât șansele lor de angajare să crească și să poată obține salarii bune. Este un proiect de suflet pentru care m-am luptat, alături de echipa PNL din administrația locală, fiind destinat unei regiuni unde numeroși adolescenți și tineri părăsesc timpuriu școala și își reduc dramatic șansele de reușită în viață.

Proiectul este în valoare de 23 de milioane de euro și va fi finanțat prin PNRR. Campusul va fi dotat cu 11 laboratoare digitalizate și va avea un cămin și o cantină. Suntem în UE și putem finanța proiecte pe care altfel nu ni le-am putea permite. Trebuie să înțelegem și că învățarea unei meserii este o șansă în plus în viață.

Traseul educațional trebuie să țină cont de aptitudinile copilului, nu este aceleași pentru toată lumea. Să le oferim posibilitatea să rămână cât mai aproape de casă, nu să stăm și să ne plângem că ne pleacă tinerii. Este și o șansă de dezvoltare pentru aceste județe din sud. Investitorii vor veni în Giurgiu, Călărași sau Teleorman doar dacă vor găsi muncitori calificați și infrastructură modernă.

Felicitări colegelor și colegilor liberali din CJ Giurgiu care au muncit sute de ore pentru întocmirea dosarului, în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București și cu județele Teleorman și Călărași.

Politica înseamnă pentru mine să mă implic în proiecte prin care să schimb ceva în viața oamenilor. Nu am renunțat la luptă, iar în momentul în care totul părea pierdut, am venit cu soluții de deblocare. Un astfel de demers presupune multă muncă, dar și să pui suflet, să vezi că dincolo de proiecte sunt oameni. Fiecare tânăr care va ieși din acest campus cu șanse sporite la o viață mai bună îmi va demonstra că a meritat să facem aceste eforturi.”, declară președintele PNL Giurgiu Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

Articolul Giurgiu: A fost semnat contractul de construcție unui campus dual liceal și universitar în județ finanțat din fonduri UE apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment