Ministrul Sebastian Burduja: Tehnologia deepfake devine o amenințare serioasă pentru democrație și securitate

Ministrul Sebastian Burduja: Tehnologia deepfake devine o amenințare serioasă pentru democrație și securitateMinistrul Sebastian Burduja Tehnologia deepfake devine o amenințare serioasă pentru democrație și securitate

Ministrul Sebastian Burduja Tehnologia deepfake devine o amenințare serioasă pentru democrație și securitate

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat că a depus azi plângere penală împotriva unei înșelătorii informatice care a utilizat abuziv imaginea și vocea sa.

”O pagină falsă numită „HTPPY” m-a prezentat promovând o schemă de investiții fictivă a companiei ENEL, solicitând bani în mod ilegal. Această înșelătorie vizează inducerea în eroare a publicului și vă rog să o raportați ca atare. Am deplină încredere că instituțiile abilitate vor sancționa exemplar făptașii.

Tehnologia deepfake devine o amenințare serioasă pentru democrație și securitate.

În calitate de Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, am inițiat anul trecut adoptarea Legii securității cibernetice, care a recunoscut oficial, în premieră, această amenințare.

Apel public: fiți vigilenți!

Evitați capcanele deepfake și site-urile fictive care cer bani. Tranzacțiile legitime, cum ar fi vânzarea de acțiuni sau emiterea de obligațiuni, se fac doar prin canale oficiale, verificate.

Împreună cu companiile de stat din sectorul energetic, suntem în alertă pentru a combate dezinformarea și pentru a proteja securitatea energetică. Orice activitate suspectă va fi raportată autorităților.

E doar începutul. Urmează multe provocări, atacuri și dezinformări pe drumul spre victorie. Dar merg până la capăt.”, a transmis liberalul Sebastian Burduja.

Sursă: Facebook Sebastian Burduja

Articolul Ministrul Sebastian Burduja: Tehnologia deepfake devine o amenințare serioasă pentru democrație și securitate apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment