Președintele CJ Arad Iustin Cionca: Stațiunile turistice arădene se dezvoltă cu proiecte ambițioase din fonduri europene

Președintele CJ Arad Iustin Cionca: Stațiunile turistice arădene se dezvoltă cu proiecte ambițioase din fonduri europenePreședintele CJ Arad Iustin Cionca Stațiunile turistice arădene se dezvoltă cu proiecte ambițioase din fonduri europene

Președintele CJ Arad Iustin Cionca Stațiunile turistice arădene se dezvoltă cu proiecte ambițioase din fonduri europene

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a găzduit la Consiliul Județean o întâlnire privind finanțarea prin ADR Vest a investițiilor în domeniul turismului pentru stațiunile turistice din județul Arad.

”La întâlnirea cu directorul ADR Vest, Sorin Maxim i-am avut alături de noi pe primarii stațiunilor de interes local Pecica, Ineu și Ghioroc, respectiv viceprimarul singurei stațiuni de interes național din județul Arad, Moneasa.Valoarea maximă nerambursabilă per proiect este de 5 milioane de euro, bani prin care se urmărește dezvoltarea și punerea în valoare a stațiunilor, ceea ce va duce la creșterea numărului de turiști și, implicit, la dezvoltarea economică a județului. Îi felicit pe primarii care muncesc și scriu proiecte pentru atragerea acestor bani destinați exclusiv stațiunilor turistice.

La rândul nostru, Consiliul Județean, le suntem parteneri în ceea ce privește cofinanțarea investițiilor. De asemenea, mulțumesc echipei ADR Vest pentru colaborarea excelentă. A fost o întâlnire utilă, un schimb de informații care ajută primarii să scrie și să fundamenteze cât mai bine proiectele.

Proiectele pe care primarii stațiunilor turistice intenționează să le depună pentru finanțare prin ADR Vest includ un centru SPA și pistă de bob de vară la Ineu, aqua park la Pecica, dezvoltarea promenadei plajei Ghioroc, dar și dezvoltarea zonei edilitare – alei de acces, extinderea rețelei de apă și a celei de canalizare în comună.

Suntem atenți la orice sursă de finanțare nouă și investim în promovarea turistică a Aradului. Anul acesta vom organiza noi evenimente locale, regionale, naționale, pentru a face mai cunoscute obiectivele arădene. Muncim pentru a crea noi obiective în județ: la Pecica, Ineu, Căsoaia, Moneasa, Ghioroc sau Săvârșin, localități care beneficiază de potențial turistic.”, a precizat liberalul Iustin Cionca.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Articolul Președintele CJ Arad Iustin Cionca: Stațiunile turistice arădene se dezvoltă cu proiecte ambițioase din fonduri europene apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment