Contract semnat pentru cea mai mare achiziție din domeniul feroviar, respectiv 62 rame electrice regionale. Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Aceste rame vor reprezenta coloana vertebrală a trenurilor metropolitane

Contract semnat pentru cea mai mare achiziție din domeniul feroviar, respectiv 62 rame electrice regionale. Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Aceste rame vor reprezenta coloana vertebrală a trenurilor metropolitaneIrinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor, a anunțat că a fost semnat contractul pentru cea mai mare achiziție în domeniul feroviar, respectiv 62 rame electrice regionale (RE-R) pentru trenurile metropolitane, de scurt parcurs, cu compania POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SPOLKA AKCYJNA (POLONIA) – PESA.

Achiziția este împărțită în 3 loturi, după cum urmează:

  • 20 trenuri electrice pentru rutele:

– București Nord – Ploiești Sud – Adjud

– Iași – Pașcani – Suceava

– Bacău – Pașcani

– valoare 960 milioane lei

  • 23 trenuri electrice pentru rutele:

– Brașov – Gheorgheni

– Arad – Timișoara – Caransebeș

– Huedin – Cluj – Bistrița

– valoare 1,13 miliarde lei

  • 19 trenuri electrice pentru rutele:

–  București Nord – Ploiești Vest – Brașov

– București Nord – Roșiori

– București Nord – București Obor/Fundulea

Constanța – Fetești

– 931 milioane lei

Conform declarațiilor făcute de liberal, aceste rame vor reprezenta coloana vertebrală a trenurilor metropolitane care vor deservi zonele marilor orașe cu densitate mare de trafic, pentru transportul feroviar de călători. Caracteristicile tehnice aferente acestor noi trenuri sunt:

  • viteză de deplasare până la 160km/h
  • 224 locuri
  • acces și locuri pentru persoane cu dizabilități
  • acces și spații pentru biciclete
  • sisteme digitale de informare a călătorilor
  • prize de încărcare, inclusiv USB
  • internet Wi-fi

Pe lângă achiziția propriu-zisă a ramelor electrice, contractul prevede achiziția și a serviciilor de mentenanță și reparații pe o durată de 15 ani, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade până la 30 ani, prin încheierea unui act adițional.

„Livrarea trenurilor se va face într-un interval de 24 luni (prima ramă) şi 36 luni (ultima ramă), respectiv început 2026 – început 2027, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027. În ultima perioadă, au fost contractate în total 119 trenuri electrice pentru România, iar din discuțiile pe care le-am avut cu conducerea ARF, urmează noi proceduri de licitație pentru achiziții de material rulant (trenuri și locomotive). Felicit Autoritatea pentru Reformă Feroviară ARF pentru această reușită”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Articolul Contract semnat pentru cea mai mare achiziție din domeniul feroviar, respectiv 62 rame electrice regionale. Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Aceste rame vor reprezenta coloana vertebrală a trenurilor metropolitane apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment