Maramureș: Consiliul Județean va înființa prima rezervație de zimbri din județ

Maramureș: Consiliul Județean va înființa prima rezervație de zimbri din județConsiliul Județean Maramureș a adoptat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și devizul general estimativ pentru înființarea unei rezervații de zimbri în comuna Băiuț.

„Practic, prin acest proiect vom readuce zimbrul în județul nostru, animal care a trăit în pădurile maramureșene până în jurul anilor 1800. Zimbrul este simbol identitar al Maramureșului, pe care îl regăsim și în stema județului nostru.

Rezervația de zimbri pe care o realizăm în comuna Băiuț va cuprinde zona de acces la rezervație, punctele de plată și observare a zimbrilor, loc de odihnă, clădirea administrativă, punctul de belvedere și rezervația în sine”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene din Maramureș.

„În prezent, există doar 5 rezervații de zimbri la nivel național, de aceea este cu atât mai important acest proiect, prin care dezvoltăm și conservăm totodată această specie și, cel mai important, o readucem pe plaiurile maramureșene”, a adăugat liderul liberal.

Sursa: Ionel Bogdan

Articolul Maramureș: Consiliul Județean va înființa prima rezervație de zimbri din județ apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment