Raluca Turcan: La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța ce prevede protejarea monumentelor istorice

Raluca Turcan: La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța ce prevede protejarea monumentelor istoriceMinistra Raluca Turcan a anunțat că, la propunerea Ministerului Culturii, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța ce prevede protejarea monumentelor istorice, eficientizarea procesului de protejare a acestora prin introducerea posibilității de notificare publică a deciziilor de clasare de urgență.

Conform declarațiilor făcute de liberală, acest act normativ propune, de asemenea, o extindere a surselor de finanțare pentru Institutul Național al Patrimoniului, pentru a diversifica portofoliul de investiții ce pot fi realizate. În felul acesta, vom putea demara un program de intervenție pentru restaurare a caselor memoriale și alte clădiri monument istoric.

„În România, investiția în patrimoniul construit este extrem de necesară, iar prin sprijin concret din partea statului, aceste finanțări vor ajuta la salvarea și protejarea clădirilor monument istoric pe termen mediu și lung”, a declarat Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Articolul Raluca Turcan: La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța ce prevede protejarea monumentelor istorice apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment