Ministrul Sebastian Burduja: Guvernul a aprobat memorandumul inițiat de Ministerul Energiei pentru fuziunea ELCEN-Termoenergetica

Ministrul Sebastian Burduja: Guvernul a aprobat memorandumul inițiat de Ministerul Energiei pentru fuziunea ELCEN-TermoenergeticaMinistrul Sebastian Burduja Guvernul a aprobat memorandumul inițiat de Ministerul Energiei pentru fuziunea ELCEN Termoenergetica

Ministrul Sebastian Burduja Guvernul a aprobat memorandumul inițiat de Ministerul Energiei pentru fuziunea ELCEN Termoenergetica

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a transmis că Guvernul a aprobat memorandumul inițiat de Ministerul Energiei pentru fuziunea ELCEN-Termoenergetica.

”O singură companie pentru producție, transport, distribuție și furnizare a agentului termic pentru apă caldă și căldură pentru bucureșteni — iată soluția să nu se mai acumuleze datorii, întârzieri și probleme. Nu a reușit nimeni timp de 15 ani, am încredere ca acum spargem blestemul. Așa vom putea reduce la jumătate facturile bucureștenilor cu întreținerea, să fie Gcal 400 lei ca la Oradea, nu 1000 de lei ca în Bucureștiul de azi.”, a precizat ministrul liberal Sebastian Burduja.

De asemenea, ministrul liberal a anunțat că Ministerul Energiei lansează din Fondul pentru Modernizare un apel de 590 milioane euro pentru investiții în rețelele de termoficare.

”Niciun primar care ține cetățenii în frig nu va mai avea scuză. Finantarea poate acoperi până la 100% din cheltuieli. Soluții, nu discuții.

Tot azi a fost pusă în consultare ordonanța de urgență pentru noul program Electric Up 2 pentru instalarea de panouri fotovoltaice și stații electrice pentru întreprinderile românești mici și mijlocii și domeniul HORECA.

După ce am reușit închiderea cu succes a primei ediții, suntem gata să lansăm o versiune și mai bună. Până la 150.000 euro/beneficiar, finanțare de maxim 75% din valoarea proiectului.”, a mai adaugat liberalul Sebastian Burduja.

Sursă: Facebook Sebastian Burduja

Articolul Ministrul Sebastian Burduja: Guvernul a aprobat memorandumul inițiat de Ministerul Energiei pentru fuziunea ELCEN-Termoenergetica apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment