Todorică-Constantin Şerban: CJ Brașov a aprobat hotărâri esenţiale pentru investiţiile propuse în anul 2024

Todorică-Constantin Şerban: CJ Brașov a aprobat hotărâri esenţiale pentru investiţiile propuse în anul 2024Brașov: Președintele CJ Şerban Todorică-Constantin a prezentat deciziile ședinței Consiliului Judeţean

Brașov: Președintele CJ Şerban Todorică-Constantin a prezentat deciziile ședinței Consiliului Judeţean

Todorică-Constantin Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a anunțat că în cadrul şedinţei ordinare din data de 31 ianuarie, CJ Braşov a aprobat hotărâri esenţiale pentru bunul mers al activităţii în ceea ce priveşte investiţiile propuse pentru anul 2024.

Aleşii au aprobat modificarea hotărârii CJ nr. 280/2023 privind împrumutul în valoare de 72.500.000 lei, contractat pentru finanțarea investițiilor de interes județean, în sensul stabilirii unei noi liste de priorităţi.

Creditul va acoperi cofinanţarea proiectelor de modernizare a infrastructurii, între care sunt de amintit:

  • modernizarea drumului interjudeţean Covasna – Braşov, care face legătura între drumurile naţionale DN 12 şi DN 13 (format din DJ 131 km 0+000-7+856 şi DJ 131B 0+000-12+978),
  • reabilitarea DJ 108 Hărman – Sânpetru,
  • reabilitarea şi modernizarea DJ 102I, Valea Doftanei – Brădet,
  • construcţia unui pod nou peste râul Olt din localitatea Voila,
  • eficientizarea energetică, reabilitarea, modernizarea şi recompartimentarea clădirii din B-dul Eroilor nr. 5,
  • renovarea energetică moderată a Secţiei Exterioare Zărneşti de la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov,
  • creşterea eficientei energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov,
  • reabilitarea energetică a imobilului DGASPC din municipiul Codlea.

O altă hotărâre adoptată care prefaţează un nou obiectiv investiţional de amploare pe care CJ Braşov îl începe în acest an este aprobarea Protocolului între Județul Brașov și Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.“ pentru implementarea proiectului „Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav”.

Proiectul prevede realizarea unei variante de conectare a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav la reţeaua feroviară existentă în zonă, cu linie dublă electrificată, aceasta urmând a se uni la gara din Ghimbav cu magistrala 200 (Braşov – Făgăraş – Sibiu).

De asemenea, vor fi amenajate o staţie cu două linii situată în imediata vecinătate a aerogării şi o linie care va deservi zona de cargo de la aeroport.

Valoarea estimativă a proiectului este de 148,62 milioane de euro (fără TVA), iar pentru finanţarea lucrărilor va fi depusă o cerere de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban, prezintă concluziile şedinţei de astăzi:

Sursă: Facebook Consiliul Județean Brașov

Articolul Todorică-Constantin Şerban: CJ Brașov a aprobat hotărâri esenţiale pentru investiţiile propuse în anul 2024 apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment