Bihor: conducerea Consiliului Județean s-a întâlnit cu primarii și reprezentanții ANRE – discuție privind proiectele de extindere a rețelelor de gaz

Bihor: conducerea Consiliului Județean s-a întâlnit cu primarii și reprezentanții ANRE – discuție privind proiectele de extindere a rețelelor de gazMircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, s-a întâlnit cu 18 primari din județ și cu reprezentanții ANRE pentru a discuta despre proiectele aflate în desfășurare privind extinderea rețelei de distribuție a gazelor.

„În cadrul întâlnirii au fost discutate mai multe aspecte legate de sectorul energetic din județul Bihor, cum ar fi progresele și dificultățile în implementarea proiectelor, colaborarea între autoritățile locale și ANRE pentru asigurarea conformității proiectelor și modalități de îmbunătățire a infrastructurii existente și identificarea nevoilor de finanțare sau resurse suplimentare.

De asemenea, s-au purtat discuții despre reglementările și politicile energetice la nivel național și modul în care acestea pot influența proiectele locale, precum și identificarea oportunităților de atragere a investițiilor în sectorul energetic”, au transmis reprezentanții CJ Bihor.

„Avem o colaborare foarte bună cu ANRE în toate proiectele. Dacă documentația a fost întocmită corect, am fost sprijiniți de fiecare dată și a fost eliberată foarte repede autorizația. În județul Bihor facem front comun, Consiliul Județean, primăriile și operatorii. Un proiect care sperăm să fie reluat este magistrala de gaz de la Tileagd la Huedin. Sperăm să o regăsim pe planul de investiții al Transgaz, astfel încât și estul județului să aibă acces la această magistrală”, a adăugat Mircea Mălan.

Primăriile au proiecte de introducere sau extindere a rețelelor de gaze naturale care sunt finanțate din fonduri europene, guvernamentale sau locale. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Programul Operațional Infrastructură Mare și Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” se vor finanța majoritatea proiectelor privind rețelele de gaz.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Articolul Bihor: conducerea Consiliului Județean s-a întâlnit cu primarii și reprezentanții ANRE – discuție privind proiectele de extindere a rețelelor de gaz apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment