CJ Sălaj: Bugetul județului pe anul 2024 a fost aprobat în valoare totală de 434 milioane de lei cu 19% mai mare decât anul trecut

CJ Sălaj: Bugetul județului pe anul 2024 a fost aprobat în valoare totală de 434 milioane de lei cu 19% mai mare decât anul trecutConsiliul Judeţean Sălaj anunță că a aprobat bugetul propriu al judeţului și al instituțiilor subordonate, pentru 2024, în valoare totală de 434 milioane de lei, cu 19% mai mare decât cel din 2023. Din acești bani, 244,2 de milioane de lei, adică 56,26%, sunt destinați dezvoltării județului, iar 189,7 de milioane de lei, funcționării.

,,Bugetul pentru anul în curs este unul generos în ceea ce privește dezvoltarea și chibzuit pe partea de funcționare a instituțiilor noastre și a celor din subordine.

Anul trecut am avut o execuție bugetară de 170% pe partea de dezvoltare, dovedind eficiență în absorbția de fonduri europene și în identificarea proiectelor care aduc plusvaloare comunităților. Ne propunem să menținem această abordare și în 2024.

Am preconizat 244 milioane de lei pentru investiții, dar, având experiența anilor trecuți, suntem siguri că până la final de an, vom depăși cu mult această sumă, iar prin rectificări, să avem un buget și mai consistent.

Urmează, de altfel, să semnăm contracte de finanțare pentru modernizarea mai multor drumuri județene, pentru unele din ele lucrările fiind, deja, demarate, în baza acordurilor încheiate cu constructorii. Este și cazul DJ 108S: Zalha – Bezded – Cernuc, unde stadiul lucrărilor depășește 30%.”, a declarat Dinu-Iancu Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

,,Pentru modernizarea și reabilitarea rețelei de drumuri județene sunt prevăzute peste 111 milioane de lei, printre proiectele vizate numărându-se reabilitarea și consolidarea DJ 191G: Crasna – Marin – Valcău de Jos, reabilitarea DJ 109R: Chendrea – Gălpâia – Romita, amenajarea accesurilor și sisteme de colectare/evacuare a apelor pluviale pentru DJ 109F: Gâlgău – Poiana Blenchii – limită județ Maramureș.

Alte 33,53 milioane de lei merg către Spitalul Județean de Urgență Zalău, pentru lucrări precum extinderea, modernizarea și dotarea UPU-SMURD, extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate, eficientizarea energetică a imobilului din Păcii, extinderea Ambulatoriului în Cehu Silvaniei, dar și pentru achiziția de echipamente medicale performante.

Tot pentru investiții, asistența socială și cultura beneficiază, fiecare, de o alocare bugetară de 4 milioane de lei, în timp ce învățământul primește peste 45 milioane de lei.”, transmite CJ Sălaj pe pagina de Facebook.

Articolul CJ Sălaj: Bugetul județului pe anul 2024 a fost aprobat în valoare totală de 434 milioane de lei cu 19% mai mare decât anul trecut apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment