Constanța: Orașul Murfatlar a obținut finanțare pentru crearea unei zone verzi urbane-parc în localitatea Siminoc

Constanța: Orașul Murfatlar a obținut finanțare pentru crearea unei zone verzi urbane-parc în localitatea SiminocGheorghe Cojocaru, primarul orașului Murfatlar, anunță că peste 1 milion de lei au fost alocați prin Programul INTERREG România Bulgaria – Apelul de Biodiversitate pentru proiectul ,,Crearea unei zone verzi urbane (Parc) în localitatea Siminoc”.

,,Am fost anunțați că aplicația depusă spre finanțare pe Programul INTERREG România Bulgaria – Apelul de Biodiversitate – împreună cu partenerii bulgari din General Toshevo a fost selectată pentru finanțare și în curând vom semna contractul de finanțare.

Orașului Murfatlar i se va finanța proiectul <Crearea unei zone verzi urbane (Parc) în localitatea Siminoc> în valoare totală de 1.471.292 lei conform devizului general. Astfel se vor crea 3000 mp de spatii verzi, se vor planta copaci, garduri vii și decorative, dar se vor construi și alei, pergole, ronduri de flori cu borduri, bănci, stâlpi de iluminat, împrejmuire, loc de joacă pentru copii, instalație de irigare cu bazin și cameră tehnică. Locul unde se va construi parcul va fi în zona centrală a localității, în stânga podului de pe DC 27.

Cu municipalitatea General Toshevo din Bulgaria am o lungă colaborare, avem deja implementate mai multe proiecte, cum ar fi literele volumetrice, totemurile de la intrările și ieșirile din localitate, reabilitarea Monumentului Eroilor, Parcul din IAS sau reabilitarea Casei de Cultură.

Colaborarea excelentă în depunerea împreună de proiecte europene transfrontaliere ne-a făcut să ne și înfrățim cu această localitate, iar realegerea primarului Valentin Dimitrov în toamna anului trecut reprezintă garanția că și celelalte trei proiecte deja depuse împreună se vor implementa cu succes (finanțarea festivalului Zilele Murfatlarului, proiectul privind reabilitarea monumentului istoric <Conacul lui Kogălniceanu> și proiectul de regenerare urbană a spațiului cuprins între străzile M. Kogălniceanu și Al. I. Cuza).”, a declarat Gheorghe Cojocaru, primarul orașului Murfatlar.

Articolul Constanța: Orașul Murfatlar a obținut finanțare pentru crearea unei zone verzi urbane-parc în localitatea Siminoc apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment