Cluj-Napoca: Primarul Emil Boc a anunțat că au ajuns primele 3 noi autobuze electrice articulate

Cluj-Napoca: Primarul Emil Boc a anunțat că au ajuns primele 3 noi autobuze electrice articulateCluj Napoca Primarul Emil Boc a anunțat că au ajuns primele 3 noi autobuze electrice articulate

Cluj Napoca Primarul Emil Boc a anunțat că au ajuns primele 3 noi autobuze electrice articulate

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că primele 3 autobuze electrice articulate din cele 18 autobuze SOLARIS Urbino au ajuns la Cluj.

Proiect cu fonduri europene. Valoare: peste 16 milioane euro.

Urmează recepția cantitativă și calitativă, procedura de înmatriculare și procedurile specifice de testare, respectiv probe în trafic. Noile autobuze vor circula pe liniile strategice care fac legătura între cartierele orașului și în zona metropolitană.

”Primăria Cluj-Napoca alături de Compania de Transport Public continuă astfel investițiile în transformarea flotei de transport în comun a Clujului într-una 100% electrică, nepoluantă. La acest moment 50% din flota CTP este electrică incluzând autobuze electrice, tramvaie și troleibuze.”, a transmis edilul liberal Emil Boc.

Noile autobuze electrice au o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane – deci mai mare decât cele electrice care circulă în oraș (capacitate de 78 persoane). Pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă vor fi instalate ca infrastructură auxiliară.

Caracteristici tehnice ale noilor autobuze electrice:

  • capacitate totală de transport: 131 persoane, din care 44 pe scaune
  • spațiu pentru fotolii rulante
  • rampă de acces
  • lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m

”La fiecare 3 autobuze aduse la Cluj-Napoca furnizorul va livra câte o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei Companiei de Transport Public.”, a mai transmis liberalul Emil Boc.

Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” este finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul local și are o valoare de peste 16 mil euro.

Sursă: Facebook Emil Boc

Articolul Cluj-Napoca: Primarul Emil Boc a anunțat că au ajuns primele 3 noi autobuze electrice articulate apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment