Contract semnat pentru ultimul lot de autostradă din PNRR. Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Valoarea contractului este de 2,46 miliarde lei, fără TVA

Contract semnat pentru ultimul lot de autostradă din PNRR. Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Valoarea contractului este de 2,46 miliarde lei, fără TVAContract semnat pentru ultimul lot de autostradă din PNRR. Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor, a anunțat că astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii de capăt vestic al Autostrăzii Unirii A8, respectiv Secțiunea 1 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (km 0+000 – km  22+000) și legătua la A3 (2,4 km), cu constructorul turc Nurol Insaat Ve Ticaret AS. Acest lot de autostradă era singurul rămas fără contract din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență PNRR.

Pentru această secțiune, sunt prevăzute următoarele caracteristici:

  • lungime totală de 24,4 km
  • 16 poduri
  • 16 pasaje
  • 4 structuri casetate
  • 3 noduri rutiere: 1) la Autostrada Transilvania (km 2+180), 2) DN13 Târgu Mureș (km 10+110) și 3) DJ151D Miercurea Nirajului (km 21+320)
  • 1 Centru Întreținere și Coordonare
  • 2 parcări de scurtă durată
  • drum de legătură 2,4 km
  • sunt traversate U.A.T-uri din județul Mureș

Valoarea contractului este de 2,46 miliarde lei, fără TVA

Liberalul a afirmat că valoarea contractului este de 2,46 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență #PNRR. Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor.

Conform declarațiilor făcute de acesta, traseul Autostrăzii Târgu Mureș –Târgu Neamț – Iași – Ungheni (Autostrada Unirii A8) continuă traseul Autostrăzii Turda – Târgu Mureș (Autostrada Transilvaniei A3), în zona localității Gheorghe Doja, facilitând traficul auto pe direcția Vest-Est, între Transilvania și Moldova, pe o lungime de 304 km.

„Așa cum am mai spus, prioritizăm Autostrada Unirii #A8 pentru a lega Moldova și Republica Moldova de Transilvania și Europa, traversând munții Carpați. Este, de asemenea, un proiect major de infrastructură  rutieră prevăzut în Programul Investițional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România, elaborat și aprobat de guvernul liberal în perioada 2020-2021. Constructorul turc Nurol face parte și din asocierea cu Makyol pentru construcția Lotului 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău (Autostrada Moldovei A7), lot pentru care vor începe lucrările la data de 1 martie 2024”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Articolul Contract semnat pentru ultimul lot de autostradă din PNRR. Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Valoarea contractului este de 2,46 miliarde lei, fără TVA apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment