Ziua Națională Constantin Brâncuși: Ministra Raluca Turcan a anunțat că România pregătește un dosar foarte bun pentru înscrierea operei sculptorului român în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ziua Națională Constantin Brâncuși: Ministra Raluca Turcan a anunțat că România pregătește un dosar foarte bun pentru înscrierea operei sculptorului român în Patrimoniul Mondial UNESCOCu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși și împlinirea a 148 de ani de la naşterea marelui sculptor, Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii, a anunțat că România pregătește un dosar foarte bun pentru înscrierea operei sculptorului român în Patrimoniul Mondial UNESCO.

„Împreună cu iubitorii de artă din toată lumea, românii și instituțiile culturale românești îl rememorează și îl admiră pe cel care a exprimat în forme moderne și remarcabile aspirația umană spre perfecțiune, spre veșnicie și infinit. Cred că una dintre cele mai valoroase celebrări ale personalității lui Brâncuși este efortul României, prin Ministerul Culturii, de a pregăti un dosar foarte bun pentru înscrierea operei sculptorului român în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Ne-am bucurat că ICOMOS (Consiliul Internațional al Monumentelor și Siturilor) a reluat în 2023 evaluarea dosarului de nominalizare pentru „Ansamblul monumental «Calea Eroilor» realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu”. Ministerul Culturii și autoritățile locale din Târgu Jiu au organizat în iulie anul trecut misiunea tehnică de evaluare a experților ICOMOS și sperăm că în acest an Comitetul Patrimoniului Mondial va lua o decizie cu privire la acest dosar. Coloana fără Sfârșit, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Aleea Scaunelor, împreună cu cel care le-a creat merită recunoașterea culturală de cel mai înalt nivel mondial – astăzi și întotdeauna”, a spus Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Articolul Ziua Națională Constantin Brâncuși: Ministra Raluca Turcan a anunțat că România pregătește un dosar foarte bun pentru înscrierea operei sculptorului român în Patrimoniul Mondial UNESCO apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment